Răzvan Burleanu: 2020 a fost un an plin de provocări din cauza pandemiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Răzvan Burleanu: 2020 a fost un an plin de provocări din cauza pandemiei; a fost cel mai complicat de la preluarea conducerii FRF

Sport 01 Ianuarie 2021 / 18:55 934 accesări

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, pentru AGERPRES, că 2020 a fost un an plin de provocări din cauza pandemiei de coronavirus şi că din acest punct de vedere a fost cel mai complicat de la preluarea conducerii FRF.

"A fost un an plin de provocări din cauza pandemiei care a afectat întreaga lume. A fost cea mai mare criză cu care fotbalul s-a confruntat vreodată, nici măcar pe durata celui de-al Doilea Război Mondial fotbalul nu a fost oprit în totalitate, ca acum. Din acest punct de vedere se poate spune că este cel mai complicat an la conducerea FRF, fiind nevoit ca împreună cu membrii afiliaţi şi colegii din administraţie să găsim soluţii atât pentru desfăşurarea competiţiilor, cât şi pentru a sprijini cluburile aflate şi ele într-o situaţie dificilă", a spus Burleanu.

Impactul pandemiei asupra fotbalului a fost unul major în special în ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor pe stadioane, este de părere preşedintele FRF.

Într-adevăr, când menţionăm pandemia ne gândim, în principal, la impactul negativ pe care l-a avut în întreaga lume, nu doar în sport sau fotbal. Dacă ne referim la fotbal, în primul rând ne gândim la absenţa fanilor din tribune. Sunt afectate astfel veniturile din ticketing, sponsorship şi merchandising, însă cu siguranţă lipsa suporterilor are un impact şi asupra a ceea ce se întâmplă pe teren. Fără excepţie, toţi jucătorii cu care am vorbit mi-au spus că preferă să joace cu stadioanele pline şi că au dificultăţi în a se motiva atunci când stadioanele sunt goale.

Răzvan Burleanu a menţionat că FRF a luat măsuri importante pentru a ajuta fotbaliştii, antrenorii şi cluburile în perioada pandemiei.

Taguri articol


12