Reabilitarea scărilor de la Modern, doar o altă FĂGĂDuială neîndeplinită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mic ghid pentru administraţia locală # Acestea sunt problemele oraşului Reabilitarea scărilor de la Modern, doar o altă FĂGĂDuială neîndeplinită
Administrație 16 Aprilie 2018 / 15:27 3427 accesări 10 comentarii

Problemele acestui oraş şi ale cetăţenilor lui par a fi băgate în seamă de onor primarul Decebal Făgădău şi a sa gaşcă de funcţionari doar atunci când sunt alegeri sau... Neversea. Încă nu ne este foarte clar de ce se agită atât de tare primarul pentru un festival de gurişti, importat de la Cluj – că noi nu suntem în stare să le organizăm sau să le menţinem, an după an, pe ale noastre – şi care s-a desfăşurat anul trecut în condiţiile în care s-a trecut cu vederea peste un munte de nereguli. Care constănţean a beneficiat de înţelegere din partea funcţionarilor Primăriei, aşa cum au beneficiat ardelenii? Nu mai contează, se întâmplă şi în acest an, iar primarul pare extrem de vesel pe această temă, care îi este atât de dragă. Dă-o dracu’ de cultură, de teatru, de muzică clasică, să vină zbuciumaţii să facă prăpăd două zile, asta îşi doreşte administraţia locală. Măcar dacă evenimentul cu pricina ar aduce turişti... Dar, cine suntem noi să ne dăm cu părerea despre strategia culturală şi turstică a oraşului, cu siguranţă gândită de capete mai destupate decât ale noastre.

Acest Neversea vine însă la pachet cu mai multe probleme. Una dintre ele este accesul pe plaja Modern, care se face pe scările străvechi pe care le ştiţi. Le ştie şi consilierul municipal liberal Mihaela Andrei, care a solicitat, de nenumărate ori, în cadrul Comisiei de Organizare și Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea și modernizarea scărilor de acces pietonal către Plaja Modern, înainte de demararea sezonului estival, evidenţiind că „această zonă este una extrem de frecventată în perioada Festivalului Neversea”.

Potrivit unui comunicat al PNL, „reprezentanții SC Confort Urban, societate a Primăriei municipiului Constanța, au anunțat că, în prezent, există în plan recondiționarea acestor scări prin accesare de fonduri europene, fără a estima însă termenul de începere sau finalizare a lucrărilor”. Consilierul cere Primăriei dezafectarea și reabilitarea de urgență a acestor scări din bugetul administrației publice locale astfel încât cetățenii, localnici sau turiști, să le poată parcurge în siguranță. „Au trecut mai bine de trei ani de la dorința declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis și, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, și anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. Ne amintim cu toții cum, în anul 2015, primarul Făgădău ne promitea că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene și din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spațiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuți sălbatic, peisaj ce induce un sentiment de frică”, afirmă Mihaela Andrei.

Mai mult, consilierul PNL îi îndeamnă pe constănțeni, „pentru sănătatea și siguranța lor, să ocolească aceste scări de acces” până când Primăria municipiului Constanța va găsi de cuviință să reabiliteze zona.

Potrivit aceleiaşi surse, şi coordonatorul politic al organizației municipale Constanța a PNL, Septimiu Bourceanu, consideră, la rândul său, că „tergiversarea amenajării zonei reprezintă „încă o dovadă că administrația politică locală nu are capacitatea să gospodărească municipiul Constanța”. „Deși știa cu un an înainte că în următorul sezon estival zona va fi intens circulată, fiind anunțate peste 100.000 de persoane numai în perioada Festivalului Neversea, Primăria Constanța nu a luat nicio măsură pentru siguranța, sănătatea și confortul constănțenilor și turiștilor. Dacă nu ești în stare să gestionezi acest flux, cum să poți rezolva problemele municipiului?”, concluzionează Septimiu Bourceanu”.

Loading...
loading...

10 comentarii

Făgădău pe făraș.. 19:52:42 / 16 Aprilie 2018
Deja ii plângem pe Radu .......

... Păcat că făgădău e primar al municipiului Constanța din partea PSD...O rușine...Nu sa ținut de cuvânt în nici unul din proiectele cu care a câștigat alegerile .... RATC ...e in pragul falimentului..A PROMIS că va aduce Autobuze NOI...Ciuciu...A PROMIS că va repara podul de la butelii in o ... lună... Ciuciu... Păcat că făgădău face parte din PSD....Radule Radule cui ne-ai lăsat ?

Sergiu 21:37:48 / 16 Aprilie 2018
Titlul eronat

Nu s-a vorbit despre repararea scărilor ci mai curând de realizarea unui funicular ... trebuie respectat adevărul istoric indiferent cât de nemulțumiți am fi de realizări.

Max 02:02:38 / 17 Aprilie 2018
pentru Sergiu

Cred ca te referi la povestea cu tiroliana... Poate se ocupa domnul Godeanu si de acest subiect. Reabilitarea scarilor e una si funicularul, cum spui tu, e alta. Dar asa este, tiroliana a fost o alta promisiune de-a acestui primar inexistent.

GIGI 15:13:06 / 17 Aprilie 2018
Scari

O sa puna scari rulante :))))))))))))))))))))

mihai p 15:29:35 / 17 Aprilie 2018
zic deeh

Incet lucrurile vor intra pe un curs normal firesc.Cei ce vor k lucrurile sa fie facute reeepede sint fara a jigni inocenti si atiit.Zic nici cu un primar PNL nu era altfel.Fara a mai vrea sa dezbat aici deloc deloc subiectul.

matei 17:16:30 / 17 Aprilie 2018
WC-URI

De ani de zile nu avem nici wc-uri nici dusuri cum ai promis pe plaja Modern!!!!!MINCINOSILOR!!!!HUOO!!!!O sa venim sa urinam in fata primariei!!!!JEGOSILOR!!!!

Maria 17:47:50 / 17 Aprilie 2018
Scari

Chiar ar fi bune niste scari rulante.....eehei..vise..taica..vise...

Mara 15:52:33 / 23 Aprilie 2018
Plaja

Dar macar curatenie se poate face in zona? Cativa asistati social ar putea munci pe acolo din cand in cand. Si niste cosuri de gunoi....

Mircea 17:12:08 / 23 Aprilie 2018
Pentru asta de-a scris articolu

să vină zbuciumaţii să facă prăpăd două zile??? Prietene, probabil te-au scapat parintii in cap, cand erai mic! Ca altfel nu pot concepe dece esti atat de limitat minta! "Zbuciumatii" aia aduc turisti din toata planeta ba' obositule !!! aduc zeci si sute de mii de oameni din toata planeta si Constanta devine un punct de atractie pe care prostii ca tine il carcotesc, limitati mintali ce sunteti !!! sutele de mii de bilete inseamna Locuri de cazare platite, si restaurante pline si taxe achitate, incasate de primaria asta plina de oportunisti !

Cetatean 23:22:34 / 28 Mai 2018
Pentru Făgădău pe făraș..

Bine spus ... Fagadau un primar zero .... nimic..... DOMNULE MAZARE UNDE ESTI ????? ITI DUCEM LIPSA RESPECT PTR. UN PTIMAR CU CARE NE MANDREAM . TOATA TARA IL STIA CE FACEA SI INTINERISE ORASUL - STATIUNEA MAMAIA..... ACUM BURUIENIILE IN MAMAIA SUNT CAT MASINA .... CURATENIE NIMIK ..... ZERO INVESTITII IN CONSTANTA ... RADULEEEEE VINO ACASA

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1958 secunde