Reacții după moartea lui Răzvan Ciobanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reacții după moartea lui Răzvan Ciobanu

Eveniment 29 Aprilie 2019 / 14:30 1175 accesări

Vedete din lumea modei şi nu numai şi-au exprimat regretul privind decesul designerului Răzvan Ciobanu, la vârsta de 43 de ani, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident rutier care a avut loc în judeţul Constanţa.

Criticul de modă Claudiu Pavelin Gălăţescu a scris pe Facebook că, odată cu moartea lui Răzvan Ciobanu, "o nouă pagină din Istoria Modei Româneşti a fost închisă".

"Excelentul designer Răzvan Ciobanu a plecat dintre noi în urma unui tragic accident de maşină. Îl ştiam pe Răzvan de când avea 15-16 ani şi scria despre modă. Pt mine - întâi pt Radio Tinerama şi apoi la cotidianul Curentul. A fost printre primii jurnalişti de modă din România - şi asta la o vârstă atât de fragedă. Apoi şi-a asumat rolul de designer. A debutat magistral la Iaşi - Romanian Fashion Week. A fost revelaţia modei româneşti încă de la început, cu colecţii năucitoare. Apoi show-urile lui de la Sala de Sport (Floreasca) şi de la clădirea părăsită de lângă Observatorul astronomic - cel puţin ele - rămân unele dintre cele mai reuşite evenimente şi colecţii de modă românească din toate timpurile. Respect. Un pasionat, un designer cu har şi un om adevărat - cu toate ale lui - ne-a părăsit", a mai scris Gălăţescu.

Femeia de afaceri şi fostul fotomodel ‎Dana Savuică a scris, într-un mesaj pe reţeaua de socializare online Facebook: "Dumnezeu sa te primească alături de el, eşti un suflet frumos care a trecut prin multe. Odihneşte-te în pace, dragul meu prieten. Câte amintiri frumoase am cu tine".

Iar actriţa Cătălina Grama, cunoscută ca Jojo, s-a declarat "complet zdruncinată şi şocată". "Unul dintre primii oameni pe care i-am cunoscut în industrie care a rămas la fel şi după trecerea anilor: un om zâmbitor, deschis, cald. Un artist pentru care a făcut mereu imposibilul posibil!".

Fostul prezentator de televiziune Leonard Miron i-a urat acestuia "drum lin"."Îmbracă toţi îngerii în mov şi galben prieten drag",a completat acesta.

Stilista Adina Buzatu şi Codin Maticiuc s-au mai numărat printre cei care şi-au exprimat regretul privind decesul creatorului de modă.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit în urma unui accident rutier produs la intrarea în Săcele dinspre Năvodari, în judeţul Constanţa. Acesta era singur în maşină şi, din cauza vitezei, a pierdut controlul mașinii, a ieşit de pe carosabil, lovind mai mulţi copaci. Răzvan Ciobanu nu purta centura de siguranță, iar la impact, a fost proiectat pe camp, decedând pe loc.

Despre Răzvan Ciobanu

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a fost un personaj controversat, fiind celebru atât pentru colecţiile sale, cât şi pentru viaţa personală.

A debutat în modă la vârsta de 19 ani, iar, în 2007, participa alături de creatoarea de modă Irina Schrotter la expoziţia internaţională de design vestimentar The Train de la New York, SUA. Însă, în 2010, a intrat în faliment, iar apoi, o perioadă, a absentat din viaţa publică, fiind plecat din ţară. În străinătate a colaborat cu mai multe branduri de modă, precum Armand Basi, Westwood şi Zara.

Tot în 2010, creatorul de modă Răzvan Ciobanu a intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi cumpărat mai multe doze de cocaină de la dealeri, el fiind monitorizat de poliţişti sub acoperire care urmăreau o reţea de traficanţi de droguri în cluburile din Capitală şi în hoteluri de lux.

În ultimii ani, Răzvan Ciobanu a fost unul dintre juraţii concursului "Bravo, ai stil!" difuzat de Kanal D.

Anul trecut, Răzvan Ciobanu a fost audiat de DIICOT Ploieşti, fiind suspectat că ar deţine droguri de risc pentru consum propriu. Dosarul viza mai multe persoane care ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc în zone bune ale Capitalei.

Răzvan Ciobanu şi-a făcut publică orientarea homosexuală, dar a declarat că nu vrea să vorbească despre acest subiect.

Taguri articol


12