Rebelii sirieni vor participa la tratativele de pace din Astana

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rebelii sirieni vor participa la tratativele de pace din Astana

Externe 16 Ianuarie 2017 / 20:00 425 accesări

Grupările rebele siriene au decis să participe la tratativele de pace susținute de Rusia și Turcia, ce vor avea loc în capitala Kazakhstanului, Astana, informează Reuters. În cadrul tratativelor de pace din Astana se va discuta implementarea unui armistițiu total, acesta fiind până acum încălcat de Guvernul sirian și aliații acestuia, susținuți de Iran. Rusia, aliatul cel mai puternic al președintelui sirian, Bashar al-Assad, a întreprins un nou efort diplomatic după ce rebelii sirieni au suferit o înfrângere majoră în luna decembrie, pierzând teritorii în estul Alepului. SUA, care a condus în anul 2016 tentative eșuate de a lansa tratative de pace, nu a fost implicată în această mișcare diplomatică.

Assad a declarat anterior că Guvernul sirian este pregătit să participe la discuțiile din Astana. Rebelii sirieni au luat decizia de participare la discuțiile din Astana în urma unor întrevederi avute în Ankara și încearcă să formeze o delegație care va fi condusă de Mohammad Alloush, șeful Biroului politic al grupării rebele Jaish al-Islam.

Acesta a declarat că rebelii vor participa la discuțiile din capitala kazahă pentru a ”neutraliza rolul criminal” al Iranului.12