Recomandări utile şi informaţii de la MAE despre cele mai căutate destinații

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se lansează ghidul! Util în minivacanță

Recomandări utile şi informaţii de la MAE despre cele mai căutate destinații

Social 24 Aprilie 2019 / 17:00 715 accesări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat ”Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019” care conţine recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum şi un set de informaţii de interes pentru cele mai frecventate destinaţii turistice din această perioadă, respectiv: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia şi Spania. Potrivit MAE, cetăţenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanţei sau a concediului lor în străinătate consultând ”Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019”. Documentul a fost postat pe pagina web a MAE, la rubrica „Sfaturi de călătorie”, secţiunea „Ghiduri de călătorie” (www.mae.ro), precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Ghidul are 93 de pagini şi oferă informaţii generale, legate de documentele de călătorie, deplasarea în siguranţă cu copii minori, necesitatea informării asupra condiţiilor de securitate din zona care urmează să fie vizitată. ”Informaţi-vă asupra situaţiei de securitate din ţara de destinaţie! În acest sens, verificaţi rubrica Alerte de călătorie - Atenţionări de călătorie, care cuprinde informaţii utile, cu caracter temporar, privind starea drumurilor, greve, modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul unor state, starea vremii etc. Înregistraţi-vă la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular. Evitaţi deplasarea în zone periculoase! Dacă vă aflaţi în dificultate în străinătate, contactaţi ambasada sau consulatul României cel mai apropiat pentru a putea beneficia de asistenţă consulară de specialitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată, printre altele, în Ghidul lansat de MAE.

De asemenea, documentul cuprinde informaţii specifice pentru o serie de destinaţii preferate de turiştii români în această perioadă, respectiv Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia şi Spania. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cu acest prilej că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe website-ul MAE (www.mae.ro/app_cs) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicaţia oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale în ţara în care aceştia se află. După descărcarea aplicaţiei se recomandă efectuarea unei actualizări.

De asemenea, cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie recomandările generale de călătorie publicate pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunile „Condiţii de călătorie” (http://www.mae.ro/travel-conditions) şi „Alerte de călătorie” (http://www.mae.ro/travel-alerts).12