Refresh vestimentar: trenduri demodate de care trebuie să te desparţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Refresh vestimentar: trenduri demodate de care trebuie să te desparţi

24 Aprilie 2024 / 16:28 170 accesări

Trendurile vestimentare vin şi pleacă încă de la începuturile modei. Unele dintre ele revin la intervale regulate de timp, iar altele se transforma dintr-o simplă tendinţa în regulă. În schimb, anumite trenduri au o durată scurtă de viaţă, iar după cele 15 minute de faimă este momentul să rămână în istorie.

Dă-i un refresh garderobei tale şi desparte-te de trendurile care şi-au depăşit de mult perioada de valabilitate, precum cele de mai jos:

Blugii cu paiete şi inserţii

Este timpul să te desparţi de blugii cu paiete sau aplicaţii şi să îi înlocuieşti cu jeanşi clasici, fără inserţii, pe care să îi poţi stiliza în zeci de moduri. Blugii cu paiete nu îţi sunt de prea mare folos dacă îţi doreşti ţinute elegante sau smart casual, ca să nu mai vorbim de outfituri pentru birou.

Fă loc în garderoba pentru blugi simpli, din denim bleumarin, negru sau bleu, cu croi skinny, evazat, mom fit sau drept.

Lenjeria la vedere

Anii 2000 au adus o mulţime de trenduri trăznite în lumea modei, printre care şi cel al lenjeriei la vedere. Blugii cu talie foarte joasă şi lenjeria la vedere nu mai sunt deloc cool, mai ales pentru ţinute classy. Dacă îţi doreşti neapărat să încerci un astfel de trend, aşteaptă sezonul cald şi încearcă-l în ţinutele de plajă. Costumele de baie pot fi la vedere în zonele de plajă sau piscina, alături de rochii transparente, cămăşi de în, maiouri oversize sau tricotaje de vară.

Rochii peste pantaloni

Pentru ţinute reuşite oriunde ai merge, este de preferat să porţi rochiile separat de pantaloni. Trendul rochiilor purtate peste blugi sau alte tipuri de pantaloni a apus demult. Există totuşi variante similare pe care le poţi încerca, precum cămăşile oversize sau puloverele foarte lungi purtate cu colanţi. De asemenea, în sezonul rece, o pereche de dresuri opace va completa minunat un outfit cu o rochie mini sau midi.

Pantofii din plastic

Când vine vorba de materiale prietenoase cu pielea şi cu mediul înconjurător, plasticul nu face parte din top. Pantofii din plastic, indiferent de designul lor, au câteva avantaje: preţul prietenos şi impermeabilitatea. Totuşi, asta nu îi face cea mai bună alegere pentru dressingul tău. Înlocuieşte pantofii din plastic cu modele din materiale mai bune, precum pielea ecologică sau pânză.

Colanţii de damă transparenţi

Colantii pentru dama transparenţi nu îţi vor fi de folos dacă îţi doreşti un outfit feminin, ba chiar pot transforma ţinuta într-una kitsch. Înlocuieşte modelele transparente sau foarte subţiri cu colanţi de damă din bumbac gros sau alte mixuri de materiale opace. Poţi să porţi colanţii de damă din bumbac cu cămăşi oversize, hanorace, tricouri lungi sau pulovere groase.

Prea multe logouri la vedere

În ultimii ani, logourile au fost înlocuite cu conceptul de “quiet luxury” în lumea modei. Asta înseamnă mai mult accent pe croi, culoare şi calitatea materialului, în detrimentul logourilor şi numelor de brand la vedere. Indiferent de bugetul pe care îl ai pentru haine, pune întotdeauna calitatea pe primul loc. Contează mai mult cum asortezi piesele între ele, ce cromatica alegi decât ce branduri porţi. Nu este necesar să îţi dai bugetul peste cap pentru a achiziţiona haine, oricare ar fi brandul sau povestea lor.

Imprimeurile în stil tabla de şah

Imprimeurile asemănătoare unei table de şah, în alb şi negru, au făcut un comeback în 2020, însă este momentul să le spui adio. Acestea nu flatează toate siluetele şi sunt destul de greu de asortat cu alte culori şi imprimeuri. Poţi să înlocuieşti un astfel de imprimeu cu patternuri clasice, precum cel leopard sau cel floral.

O garderobă completă te reprezintă şi te ajută să compui ţinute confortabile şi cool pentru orice ocazie. Ca să te bucuri de un stil impecabil, renunţa fără remuşcări la trendurile ce au apus de mult, precum blugii cu paiete, pantofii din plastic sau hainele cu logouri imense la vedere.Ştiri recomandate

12