Reguli schimbate pentru ora de religie?! Ce anunță ministrul Educației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Reguli schimbate pentru ora de religie?! Ce anunță ministrul Educației
Educație 11 Ianuarie 2019 / 16:44 1337 accesări 4 comentarii

Participarea la ora de religie a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase controverse în rândul părinților, care au cerut ca acest curs să fie eliminat. Acest lucru nu se va întâmpla, însă, după cum a anunțat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Ministrul Andronescu spune că, prin noua lege a educaţiei, nu va renunţa la ora de religie, scrie hotnews.ro. Ministrul este de părere că prin ora de religie elevii ar trebui să dobândească principiile morale. "Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie. Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale", spune Andronescu.

Ora de religie nu mai este obligatorie din anul 2015. Studiul acesteia, însă, este opțional, iar până anul acesta, părinții care doreau ca micuții lor să studieze religia erau nevoiți ca, la începutul fiecărui an, să-i înscrie la curs. Începând cu 2019, obligativitatea înscrierii anuale dispare. Înscrierea la ora de religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se face o singură dată, pentru toata perioada de şcolarizare sau până la schimbarea opţiunii, potrivit modificărilor făcute de fostul ministru al Educației Valentin Popa.

Loading...

4 comentarii

a-mirabilis 08:13:45 / 12 Ianuarie 2019
Religiile nu trebuiesc ignorate.

Cred ca ar fi mai benefic cateva ore de Istoria religiilor.Cine va fi atras de o anumita religie sa o practice in particular la biserica respectiva.Altfel vor apare tot felul de secte mai mult sau mai putin moral -radicale.

Religie In Scoli 13:59:28 / 12 Ianuarie 2019
Doar ateii cer înlocuirea Religeui nu oamenii de bun-simț

"Numeroase controverse în rândul părinților, care au cerut ca acest curs să fie eliminat." Ce rău poate face credința în Dumnezeu? Vreți să spuneți unii părinți (atei) au cerut eliminarea orei de Religie dar de ce s-ar supune majoritatea părinților (care cer Religia) unei minorități primitive și agresive (cei care sînt anti-Religie)? Copiii crescuți fără religie ajung de timpuriu cu droguri ,crime și non-respect. Foarte bine că este menținută Religia în școli, Dumnezeu e unic, noi sîntem pieritori.

FJU Maimutza 14:03:26 / 12 Ianuarie 2019
Pentru fju

FJU Diferența între tine și o maimuță e că maimuța poartă cînd și cînd cravată, tu-ți porți doar mătreața și prostia. Dute înapoi în epoca de piatră, acolo o să ai zeu un elefant, o să-ți faci focul cu două cremeni și o să fii fericit

Cristi 00:03:24 / 13 Ianuarie 2019
Morala ...

... s-a nascut inaintea oricarei religii ! Morala si etica , ar putea face parte din curricula scolara la toate nivelurile , fara sa mai legam elevii de o materie inutila precum religia ...Oricum , se face materia asta in gluma , doar ca sa ia salariu niste paraziti ai nemului : calugari si popalai homosexuali si pedofili , precum calugarul Macarie de la manastirea aceea cu infectati de SIDA , de la 23 August ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1848 secunde