Reorganizarea piețelor începe din Tomis III

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adio, comerț la colțul străzii!

Reorganizarea piețelor începe din Tomis III

Administrație 08 Aprilie 2016 / 18:22 2694 accesări

Până nu demult, acest loc colcăia de comercianți neautorizați. Ei au fost asaltați de Primărie, care le-a declarat un adevărat război.

Până nu demult, acest loc colcăia de comercianți neautorizați. Ei au fost asaltați de Primărie, care le-a declarat un adevărat război.

Pentru îmbunătățirea accesului în zona Pieței Tomis III, muncitorii au început lucrările de reamenajare a aleilor

Pentru îmbunătățirea accesului în zona Pieței Tomis III, muncitorii au început lucrările de reamenajare a aleilor

Una dintre cele mai aglomerate piețe din municipiul Constanța, Tomis III, a intrat în plin proces de reorganizare. Comercianții neautorizați care își vând marfa pe stradă sau din portbagajul mașinii au început să dispară. În același timp, angajații de la Confort Urban au demarat lucrările de reamenajare a aleilor din jurul pieții. Conform reprezentanților Primăriei Constanța, se urmărește regularizarea circulației în zonă, pentru un acces mai ușor al autovehiculelor. Vor fi create noi locuri de parcare și vor fi amenajate sensuri unice de acces din bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, iar intrarea din strada Soveja va fi lărgită la două benzi de mers.

ÎȚI IEI TARABĂ ÎN PIAȚĂ SAU PLECI! Cei care își vând marfa la colț de stradă vor avea de ales: fie își vor închiria o tarabă sau mai multe în Piața Tomis III, fie vor pleca de tot. Cale de mijloc nu există, dat fiind faptul că echipajele Poliției Locale și ale Jandarmeriei desfășoară zilnic acțiuni pentru combaterea comerțului ilicit. Cei care aleg să închirieze locuri de vânzare pot apela la angajații Direcției de Piețe, Târguri și Oboare (DPTO) care pot fi găsiți chiar în incinta Pieței Tomis III. „Astăzi (vineri - n.r.), de exemplu, au venit să solicite o tarabă trei comercianți care își vindeau marfa afară. Doi dintre ei își vor scoate certificate de producător și vor obține autorizațiile necesare de la Primărie. Al treilea ne-a spus deja că deține o firmă, așa că urmează să încheie un contract de închiriere a unei tarabe”, a spus directorul DTPO, Ion Ciobanu.

CREȘTE GRADUL DE OCUPARE El a precizat că reorganizarea zonei din jurul pieței este binevenită, pentru că vânzătorii de pe stradă nu vor mai reprezenta concurență neloială pentru cei care își comercializează marfa în mod legal. De asemenea, de la începerea procesului de reorganizare, gradul de ocupare a pieței a crescut cu peste 30%. „În aceeași perioadă a anului trecut, doar jumătate din Piața Tomis III era ocupată, acum avem un grad de ocupare de 84%”, a adăugat Ciobanu. Tot în Piața Tomis III urmează să fie montate camere de supraveghere, pentru descurajarea infractorilor. Activitățile de reorganizare nu se opresc în acest punct. În viitor, asemenea acțiuni se vor desfășura și în celelalte piețe constănțene.

Citește și:

„Big Brother“ va ajunge și în piețele constănțene

Piaţa Tomis III, transformată în parc?12