Rețele scoase din afaceri! Război total împotriva traficului de droguri!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețele scoase din afaceri! Război total împotriva traficului de droguri!

Eveniment 11 Octombrie 2015 / 14:45 825 accesări

Jandarmii Grupării Mobile Tomis au constatat, de la începutul anului și până în prezent, nu mai puțin de 417 infracțiuni de trafic sau consum de stupefiante în timpul misiunilor la care au luat parte în municipiul Constanța, în județ, dar și în stațiunile de pe litoral. Aceștia au prins în flagrant 593 de persoane și au confiscat 1.624 de pliculețe cu droguri. Cele mai recente capturi făcute de militarii Grupării au avut loc sâmbătă după-amiază, atunci când aceștia au depistat în zona Far și la Gară șase persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care își pregăteau jointuri. Indivizii au încercat să se facă nevăzuți, dar au fost ajunși din urmă de oamenii legii, reținuți și percheziționați. În buzunarele lor s-au descoperit 32 de plicuri ce conțineau etnobotanice, dar și un aparat de mărunțit. Cercetările în dosar au fost preluate de ofițerii BCCO Constanța.

REȚELE SCOASE DIN AFACERI Războiul împotriva fenomenului traficului și consumului de droguri se dă pe toate fronturile. Multe dintre grupările de criminalitate organizată ce ajung în vizorul anchetatorilor activează pe această piață neagră, din care obțin profituri uriașe. La nivel național, polițiștii specializați în destructurarea rețelelor de criminalitate organizată au efectuat în ultimele două săptămâni 75 de descinderi, la capătul cărora au ridicat șase kilograme de canabis, 29 de grame de cocaină, nouă doze de heroină, 100 de grame de SNPP (substanțe cu proprietăți psihoactive), trei de hașiș, 1.738 de comprimate de ecstasy, cinci timbre de LSD și trei cântare. Nici rețelele de contrabandiști sau cele de criminalitate informatică nu au fost ocolite de oamenii legii. Aceștia au mai confiscat 56.860 de țigarete, 39 de kilograme de tutun, genți în valoare de 12.000 de euro, dar și 164 de dispozitive informatice şi arme.

145 DE SUSPECȚI! Pentru probarea activităţii infracţionale a 145 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 75 de descinderi ce au vizat atât imobile, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau. În urma administrării probatoriului, 50 de suspecți au fost reţinuți sau arestați. În plus, s-a pus sechestru pe două autoturisme, 17.200 de lei, 4.600 de euro, 500 de dolari şi 3.500 de forinți. La acţiunile desfăşurate au participat 320 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere acriminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

DESCINDERI LA CONSTANȚA Ofițerii BCCO Constanța au organizat, în urmă cu trei zile, o acțiune ce a avut ca scop reținerea unor persoane suspectate că ar fi implicate în traficul de droguri. Oamenii legii au prins mai întâi în flagrant un tânăr de 27 de ani, din Constanța, în buzunarele căruia au fost găsite 20 de grame de cocaină și 125 de comprimate de ecstasy pe care intenționa să le vândă. De asemenea, ofițerii BCCO Constanța și mascații au efectuat șapte percheziții, atât la domiciliul suspectului, cât și la alte persoane despre care existau indicii că ar fi implicate în afacerea ilegală. În urma descinderilor, polițiștii constănțeni au ridicat două grame de cocaină, un comprimat de ecstasy, dar și diferite instrumente folosite pentru porționarea, ambalarea și consumul stupefiantelor. La capătul operațiunii, șase indivizi au fost escortați la sediul DIICOT Constanța, pentru audieri.

Citește și:

Suspecți de trafic de droguri, săltați de mascați!12