Ridicarea MCV depinde de Guvern şi Parlament

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ridicarea MCV depinde de Guvern şi Parlament

Externe 16 Februarie 2017 / 21:23 593 accesări

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, că retragerea OUG 13 este un lucru bun, dar armonizarea legislației naționale trebuie făcută în mod transparent, pentru a fi siguri că lupta împotriva corupției va fi continuată la aceeași intensitate ca și până acum. ”Este un pas foarte bun că ordondonanța de urgență 13/2017 a fost retrasă, un lucru bun din partea Guvernului României și este bine că Guvernul vrea să armonizeze legislația națională cu normele UE, dar acest lucru trebuie făcut cu totală deschidere, astfel încât oricine are un interes să vadă ce se întâmplă, să vadă ce se face, astfel încât să evităm orice neînțelegere, orice idee că acest lucru s-ar face pentru a slăbi lupta împotriva corupției. Dacă acest proces e făcut în mod transparent, cu implicarea comunității locale și a responsabililor, atunci noi, cei de la Comisia Europeană, putem fi siguri că lupta împotriva corupției va fi continuată la aceeași intensitate ca și până acum”, a declarat Frans Timmermans, în timpul unei declarații de presă susținută alături de premierul Sorin Grindeanu. Referindu-se la MCV, oficialul european a spus că România se află ”pe ultima sută de metri a maratonului”.

”Totul depinde de alergător. Viteza reprezintă hotărârea Guvernului României și a Parlamentului României. Comisia poate ajuta, poate asista, dar nu poate dicta viteza. Aceasta este decisă de autoritățile române, care pot spune când vor trece linia de sosire. Este important să se continue și noi încurajăm Guvernul României s-ă facă toți pașii în această direcție”, a apreciat Timmermans. La rândul său, Sorin Grindeanu a spus că, în timpul discuțiilor, a reiterat poziția fermă de a continua lupta împotriva corupției.

”Eu pot să vă asigur de dorința noastră de a avea viteza corectă, astfel încât următorul raport să fie unul foarte bun. Îmi doresc 2019 fără MCV”, a mai spus premierul român.

Potrivit prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, întâlnirea a fost una ”extrem de constructivă, extrem de aplicată pe ceea ce înseamnă stadiul implementării măsurilor din MCV”.

”O să transmitem ceea ce dorim a fi clarificat, astfel încât să putem să îndeplinim toate cerinţele din MCV”, a conchis Timmermans.12