Risc însemnat de avalanşe în Bucegi și Făgăraș

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Risc însemnat de avalanşe în Bucegi și Făgăraș

Eveniment 23 Martie 2024 / 08:48 4841 accesări

Riscul de producere a unor avalanşe în Bucegi este unul însemnat, iar turiştii sunt rugaţi să nu se aventureze pe traseele turistice montane care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi Platoul Bucegi sau pe văile din Abruptul Prahovean. De asemenea riscul deproducere a unor avalanşe în masivul Făgăraș este de 3 pe o scară de la 1 la 5.

PotrivitSalvamont Prahova, în ultimele zile a mai nins în Bucegi, pe unele văi şi pante umbrite zăpada este acumulată în troiene mari, de 2-3 metri.

În ultimele zile a nins în Bucegi, pe unele văi și pante umbrite zăpada este acumulată în troiene mari de 2-3 metri, iar în zona crestelor sunt cornișe și plăci mai vechi de vânt acoperite de zăpadă proaspătă. În aceste condiții, stratul nou depus nu are coeziune cu stratul vechi și pe pantele înclinate, mai ales la supraîncărcări, riscul de declanșare al unor avalanșe medii și mari este însemnat. În cazuri izolate, unele avalanșe pornite de la altitudini mai mari de 1800 m pot coborî și sub această altitudine, chiar până la baza văilor.

Rugăm turiștii să nu se aventureze pe traseele turistice montane care fac legătura între stațiunile de pe Valea Prahovei și Platoul Bucegi sau pe văile din Abruptul Prahovean.

Cum vremea se anunță frumoasă în acest week-end, vă sfătuim să abordați doar traseele turistice montane de la baza muntelui sau să practicați sporturile de iarnă pe pârtiile din Sinaia și Azuga, precizează Salvamont Bușteni.Ştiri recomandate

12