România - câștigătoare la dans sportiv! Cine sunt campionii mondiali

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România - câștigătoare la dans sportiv! Cine sunt campionii mondiali

Sport 26 Septembrie 2018 / 08:57 4242 accesări
Sebi și Anca în timpul concursului

Sebi și Anca în timpul concursului

Țara noastră s-a clasat în fruntea clasamentului la Campionatul Mondial de Tineret la Dans Sportiv, secțiunea dansurilor standard, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute (22 septembrie), la Kistlek-Ungaria.

La această competiție s-au aliniat 66 de perechi din 33 de țări de pe toate continentele, practic participând perechile campioane și vicecampioane din fiecare țară. România a fost reprezentată de perechile Alin Sebastian Heler Zicoane - Anca Copos, campionii naționali en-titre, de la clubul SPORTIM DANCE Timișoara și Dragoș-Marian Comșa - Alexandra Cristina Bujor, vicecampioni naționali, pereche mixtă între cluburile Sportul Studențesc Universitar București și Zedan’s București. „Evoluția sportivilor români a fost una remarcabilă, mai ales a perechii noastre campioane care nu s-a oprit până în finală, acolo unde a ocupat detașat locul I și s-a încununat cu titlul de Campioni Mondial de Tineret Standard“, se arată într-un comunicat al Federației Române de Dans Sportiv.

În urma acestei victorii răsunătoare, Alin Sebastian Heler Zicoane și Anca Copos au urcat pe locul I în World Ranking Youth, clasamentul WDSF (World Dance Sportt Federation) cu 2100 puncte. Alin și Anca sunt și Campioni Europeni la aceeași categorie. Perechea Dragoș-Marian Comșa - Alexandra Cristina Bujor au încheiat competiția de la Kistlek pe locul 13.

Iată clasamentul final:

1. Zicoane Heler Sebastian Alin - Copos Anca ROU

2. Vladislav Untu - Polina Baryshnikova MDA

3. Dmitry Chelpanov - Yana Masharova RUS

4. Ivan Reshetnikov - Elizaveta Kharinova RUS

5. Ilia Rotar - Silvia Susanne Barjabin EST

6. Szalai Denes Ferenc - Balla Petra HUN

Taguri articol


12