România - Norvegia, meciul cu peste 30.000 de copii în tribune

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Preliminariile EURO 2020

România - Norvegia, meciul cu peste 30.000 de copii în tribune

Sport 15 Octombrie 2019 / 08:26 638 accesări
Selecţionerul Cosmin Contra se află în faţa unui examen important în cursa pentru EURO 2020 (sursa foto: www.frf.ro)

Selecţionerul Cosmin Contra se află în faţa unui examen important în cursa pentru EURO 2020 (sursa foto: www.frf.ro)

Arena Națională din București va găzdui marţi seară, de la 21.45 (în direct la Pro TV), întâlnirea dintre reprezentativele de fotbal ale României şi Norvegiei, din etapa a opta a Grupei F a preliminariilor EURO 2020. O partidă deosebit de importantă şi specială pentru tricolori, care vor fi încurajaţi din tribune de 30.038 de copii cu vârsta sub 14 ani şi însoţitorii acestora, din cauza sancţiunilor UEFA. După victoria din Feroe, de sâmbătă, scor 3-0, România poate scoate Norvegia din cursa calificării în cazul unui succes dorit de fanii tricolorilor, iar un rezultat de egalitate ar reduce şansele ambelor formaţii de a ajunge la turneul final. Meciul va fi arbitrat de o brigadă scoţiană, avându-l la centru pe Bobby Madden.

„Mă aştept la un meci foarte greu, din toate punctele de vedere, dar suntem pregătiţi. Ne-am antrenat foarte bine şi sperăm să facem un meci foarte bun. Norvegia este o echipă puternică atât fizic, sunt o echipă redutabilă la fazele fixe, dar cred că Odegaard şi King sunt cei mai periculoşi jucători. Echipa Norvegiei este la acelaşi nivel cu echipa Suediei, poate cu o viteză în plus. Am mare încredere în jucători. Depindem de noi pentru a ne califica”, a declarat selecţionerul Cosmin Contra.

„Am analizat în aceste zile România. Acum e important cum se vor reface jucătorii noştri titulari. Nu sunt multe lucruri de schimbat faţă de partida cu Spania. Ne dorim să câştigăm la Bucureşti. România are o echipă cu jucători tineri foarte buni, dar şi jucători experimentaţi. Remarc echipa, pentru că este formată din fotbalişti foarte buni şi tehnici”, a spus Lars Lagerbäck, selecţionerul Norvegiei.

Formula probabilă de start a României: Tătăruşanu (cpt.) - R. Benzar, Nedelcearu, A. Rus, Bancu - P. Anton, R. Marin - C. Deac, N. Stanciu, Mitriţă - G. Puşcaş.

Cosmin Contra a transmis un mesaj de mulţumire celor care îi vor încuraja pe tricolori în importanta partidă cu Norvegia: „Mulţumesc tuturor copiilor care s-au înscris. Suntem impresionaţi de numărul imens şi ne face şi mai responsabili pentru a vă face fericiţi după acest meci. Hai România!”

„Din toate colțurile României, susținerea pentru tricolori este uriașă! Vă mulțumim, suntem emoționați ca și voi, abia așteptăm să luptăm împreună și să ne bucurăm împreună!”, a fost mesajul postat pe site-ul oficial al FRF.

Tot marţi seară, de la ora 21.45, vor mai avea loc partidele Suedia - Spania şi Insulele Feroe - Malta.

Clasament: 1. Spania 19p (18-4), 2. Suedia 14p (17-8), 3. ROMÂNIA 13p (16-7), 4. Norvegia 10p (12-9), 5. Malta 3p (2-17), 6. Insulele Feroe 0p (3-23).12