România, pe locul 5 în UE la consumul de pesticide

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, pe locul 5 în UE la consumul de pesticide

Social 19 Octombrie 2018 / 09:23 586 accesări

Spania, Franţa, Italia şi Germania au consumat în anul 2016 cea mai mare cantitate de pesticide din Uniunea Europeană, adică au consumat împreună 79% din totalul cantității de pesticide, potrivit Eurostat. Aceste state dețin aproape jumătate din suprafața arabilă a Uniunii Europene și aproximativ jumătate din producția agricolă europeană. Ceea ce arată, încă o dată, concentrarea extrem de puternică existentă și la nivelul agriculturii europene, nu doar în ceea ce privește veniturile pe cap de locuitor sau indicatori care definesc nivelul de trai.

România se află imediat după plutonul celor patru mari, respectiv a avut un consum de 11 milioane de kilograme de pesticide, în anul 2016. Este adevărat că la mare distanță de Germania care a consumat aproximativ 48 milioane de kilograme.

În rest, doar Ungaria și Portugalia mai contează în clasamentul consumului fiind la pragul de 10 milioane de kilograme.

Turcia, se află pe locul 3, cu un consum de 50 milioane de kilograme de pesticide annual. De altfel, Turcia este într-o poziție bună în materie, având un consum de 50 milioane de kilograme de pesticide, mai mult decât Germania și mai puțin decât Italia, potrivit Rfi.ro .

Taguri articol


12