„România și Convergențele Viitorului“, întâlnire publică deschisă, la Casa de Cultură Constranța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„România și Convergențele Viitorului“, întâlnire publică deschisă, la Casa de Cultură Constranța

Cultură 24 Ianuarie 2019 / 13:50 1819 accesări
Dezideriu Odet Dudaș, directorul pentru Dezvoltare instituțională al ASDR-RD și director executiv al CMR - România

Dezideriu Odet Dudaș, directorul pentru Dezvoltare instituțională al ASDR-RD și director executiv al CMR - România

Asociația Strategia Dezvoltării României - Regiunea Dobrogea (ASDR-RD) și Consiliul Mondial Român - România (CMR-RO) organizează sâmbătă, 26 ianuarie, la Casa de Cultură din Constanța, obișnuita întâlnire publică anuală care, în 2019, poartă titlul “România și Convergențele Viitorului”.

“În Constanța, de peste 20 de ani, un grup de oameni de afaceri, oameni de cultură, universitari, elite din mai multe categorii profesionale, oameni de știință, funcționari publici sau artiști, ne-am aflat în creuzetul frământărilor legate de crizele continue care înlănțuie societatea românească. În ultimii doi ani ne-am definit legătura publică cu cetățenii prin organizarea unei întâlniri deschise anuale în prima sâmbătă de după 24 ianuarie a fiecărui an, de la orele 10.00 la 14.00, la Casa de Cultură din reședința de județ”, amintește Dezideriu Odet Dudaș, directorul pentru Dezvoltare instituțională al ASDR-RD și Director executiv al CMR - România.

“Manifestările din ultimii doi ani au fost marcate și de forța Centenarului României. În anul 2017, întâlnirea noastră anuală publică deschisă s-a numit «România - starea noastră de veghe», în anul 2018, «România începe de la Mare», iar în anul 2019, ne denumim manifestarea «România și convergențele viitorului», luând în calcul energia celor cinci milioane de români plecați în afara României, dar și faptul că, din poziționarea ca țară membră UE și NATO, rezultă limpede că România a luat deja startul parcursului său global, asta și datorită descătușării ei după decembrie 1989. Ediția din anul 2019 este asociată și cu demararea «PROIECTULUI DE ȚARĂ - Inițiativa Dobrogea», ” explică Dezideriu Dudaș.

Vor conferenția prof. univ. dr. Emil Constantinescu, acad. Răzvan Theodorescu, Sorin Antohi, prof. dr. Dan Grigorescu, Alexandru Mironov, Silviu Molnar, prof. univ. dr. Dumitru Borțun, ec. Dr. Dănuț Jugănaru, ing. Marian Sticlaru, ing. Valentin Berca, prof. univ. dr. Adrian Papari, dr. ing. Daniel Crișan, iar rolul de moderator îl va avea prof. dr. Dorin Popescu, diplomat și reputat expert în geopolitică, președinte al Asociației Casa Mării Negre.

Întâlnirea publică deschisă anuală 2019 are loc sâmbătă, 26 ianuarie, 2019, de la orele 10.00 la 14.00, la Casa de Cultură Constanța, Sala Mică. Organizatorii subliniază faptul că accesul se va face pe la intrarea dinspre parc a clădirii-gazdă și că intrarea în sală se va face pe bază de act de identitate, dat fiind faptul că la manifestări participă și Președintele României din perioada 1996-2000, prof. univ. dr. Emil Constantinescu, în calitate de Președinte al Institutului de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului, procedurile instituționale în domeniu implicând această conformare.12