România, una dintre pieţele cu cea mai rapidă rată de creştere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, una dintre pieţele cu cea mai rapidă rată de creştere

Economie 23 Octombrie 2016 / 09:10 770 accesări

Subsidiara locală a producătorului german de soluţii software de business SAP, înfiinţată în urmă cu 14 ani, este una dintre cele mai dinamice sucursale în ceea ce priveşte ritmul de creştere al veniturilor şi al personalului.

„România este o piaţă mică pentru SAP dacă ne raportăm la ţări precum SUA sau Germania – cele mai mari două pieţe pentru SAP, însă este una dintre pieţele cu cea mai rapidă rată de creştere. Faţă de acum cinci ani, SAP are în România de cinci ori mai mulţi angajaţi, iar în ceea ce priveşte veniturile, acestea au crescut de peste trei ori. În plus, avem clienţi în România din aproape toate industriile”, a precizat Jonathan Becher, directorul de strategie digitală din cadrul companiei germane SAP, unul dintre cei mai mari producători de soluţii software de business din lume.

Aproape 95% din cele mai mari 300 de companii care activează pe plan local sunt clienţii SAP România.

În ultimii cinci ani, afacerile SAP pe plan local au crescut de 2,5 ori, de la 73 milioane de lei în 2010, la aproape 184 milioane de lei anul trecut.

Echipa SAP România a ajuns în prezent la 400 de angajaţi, fiind de patru ori mai mare decât în 2010. Compania germană are în continuare planuri de dezvoltare pe piaţa din România – atingerea pragului de 500 de angajaţi la sfârşitul acestui an şi triplarea businessului în următorii ani.

Taguri articol


12