Românii care au paşaport vor primi SMS de la MAI şi MAE! Vezi de ce

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Românii care au paşaport vor primi SMS de la MAI şi MAE! Vezi de ce

Eveniment 07 Martie 2018 / 17:02 702 accesări

O iniţiativă de bun augur pentru toţi românii care deja paşaport sau nevoie de acest act vine din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Direcția Generală de Pașapoarte, și Ministerului Afacerilor Externe (MAE), prin Departamentul Consular. Cele două instituţii au implementat,cu sprijinul Companiei Naționale Imprimeria Română, un sistem de notificare a cetățenilor români. Astfel, pentru eficientizarea procesului de eliberare a pașapoartelor, românii care au depus un număr de telefon valabil la depunerea ultimei cereri, vor fi anunțați, înainte cu o lună sau chiar trei, printr-un sms de la MAI sau MAE, prin care vor fi informați că le expiră pașaportul. Prin același mesaj, cetățenii vor fi încurajați să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de așteptare din perioada de vară.

CUM VA SUNA MESAJUL Textul mesajului este următorul: „Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online peepasapoarte.ro(România) saueconsulat.ro(străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAȘAPOARTE. De asemenea, în luna martie a.c., vor primi un SMS de notificare cetățenii cărora le-a expirat pașaportul în ultimele 6 luni.

Sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass, Compania Națională Imprimeria Națională, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin SEAP.

Printre demersurile inițiate de MAI și MAE pentru simplificarea procedurilor de obținere a pașaportului și de reducere a aglomerației de la structurile de pașapoarte, care se înregistrează mai ales vara, se numărăinterconectarea sistemelor informatice ale celor două ministere,măsuri pe linie legislativă (ex. proiectul de lege pentru creșterea valabilității pașapoartelor),de resurse umane (ex. încadrarea de personal din sursă externă pentru serviciile de pașapoarte)precum și organizarea uneicampanii de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a-și face pașaport din timp pentru a evita aglomerația din perioada concediilor.

Sloganul campaniei este ”Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp”.

Taguri articol


12