Românii cumpără și vând tot mai multe autovehicule

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Românii cumpără și vând tot mai multe autovehicule

Economie 13 Noiembrie 2017 / 11:43 823 accesări

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în primele nouă luni ale anului în curs, față de perioada similară din 2016, atât ca serie brută, cu 11,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 12,9%, în timp ce volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a urcat în perioada de referință, atât ca serie brută, cu 14,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 12,6%, informează, luni, Institutul Național de Statistică (INS). În luna septembrie 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule a crescut față de luna precedentă cu 2,1%, iar cifra de afaceri din serviciile de piață prestate populației a scăzut cu 1,0%.

În luna septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete față de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 5,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației față de luna precedentă a scăzut, atât ca serie brută, cu 10,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,0%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, atât ca serie brută, cu 6,9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent a urcat, atât ca serie brută, cu 15,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 17,2%.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,7% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+44,0%), întreținerea și repararea autovehiculelor (+25,7%), comerțul cu autovehicule (+9,8%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+9,0%).

În aceeași perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 12,9%.12