Românii, disperați din cauza alergiilor. Cumpără tot mai multe medicamente!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Românii, disperați din cauza alergiilor. Cumpără tot mai multe medicamente!

Sănătate 16 Octombrie 2016 / 17:25 573 accesări

Românii sunt disperați din cauza alergiilor. Simptomele afecțiunii, de la prurit (mâncărime) tegumentar; curgerea nasului (congestie nazală); erupţii tegumentare sau urticarie; strănut și până la ochi roşii, lacrimaţie, prurit ocular - asta în cazul reacțiilor ușoare, îi duc direct la farmacie. De altfel, și datele statistice arată că medicamentele pentru tratarea alergiei înregistrează cea mai mare creștere de vânzări în 2016, pe fondul unei scăderi a calităţii aerului în zonele urbane din România, se arată într-un studiu Euromonitor.

ȘI GRIPA ȘI RĂCEALA GOLESC RAFTURILE FARMACIILOR

În același timp, românii cumpără în continuare multe medicamente pentru răceală și gripă, cel mai vândut brand fiind Nurofen, produs de grupul britanic Reckitt Benckiser. Pe locurile următoare se află Paracetamol şi Theraflu, din portofoliul GlaxoSmithKline. În clasamentul primelor cinci branduri de medicamente după vânzări se mai află Strepsils, dropsuri pentru ameliorarea durerilor de gât, şi Bixtonim, produs de compania Biofarm, medicament folosit pentru decongestie nazală. Piaţa totală de medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală (OTC) este evaluată de compania de cercetare Cegedim la 2,4 mld. lei în perioada iulie 2015 - iunie 2016, cu un ritm de creştere anual de peste 8%, pe o piaţă totală care a scăzut cu 4,4% în acelaşi interval.

Piaţa totală de medicamente din România se ridică la 11,9 mld. lei, potrivit Cegedim. Piaţa românească a medicamentelor folosite pentru tratarea gripei, a răcelii şi a alergiilor a înregistrat o evoluţie constantă în ultimii cinci ani, estimările pentru 2016 arătând o piaţă de 600 de milioane de lei

Taguri articol


12