Roşiile din solarii, subvenţionate în maximum 14 zile de la trimiterea documentaţiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Roşiile din solarii, subvenţionate în maximum 14 zile de la trimiterea documentaţiei

Social 11 Iunie 2017 / 17:22 1553 accesări

Producătorii de roşii în solarii vor primi subvenţia de la stat în valoare de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi cultivaţi în maximum două săptămâni de când documentaţia depusă este verificată şi trimisă de direcţiile agricole către APIA, fermierii având ca termen final data de 15 iunie pentru a trimite cererile de subvenţie împreună cu documentele care atestă că au valorificat 2.000 de kilograme de roşii la mia de metri pătraţi, a declarat duminică ministrul Agriculturii, Petre Daea. "Pentru a depune actele, producătorii trebuie să fie atenţi la dată, pe 15 iunie se opreşte programul dacă nu aduc documentele, iar documentele le aduc în condiţiile în care valorifică aceste tomate, cantitatea de 2.000 de kilograme la 1.000 de metri pătraţi", a afirmat Daea într-o emisiune la TVR 1.

El a adăugat că, la rândul lor, administratorii pieţelor urmăresc şi cuantifică vânzările, astfel încât "niciun producător care a produs şi a vândut să nu rămână în afara sprijinului". În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care producătorii agricoli vor fi susţinuţi prin Programul Tomate să cultive roşii în spaţii protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor fiind contravaloarea în lei a sumei de 3.000 de euro pe an la 1.000 de metri pătraţi cultivaţi. Pentru a fi eligibili, agricultorii trebuie să solicite ajutoare de minimis, conform prevederilor hotărârii, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de 1.000 mp, să obţină o producţie de 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg, dovedită cu documente justificative.

Termenul de depunere a documentaţiei pentru Programul Tomate a fost prelungit de la 31 mai până la 15 iunie, din cauza temperaturilor scăzute.

Taguri articol


12