Rusia a testat o nouă ARMĂ. Racheta intercontinentală RS-24 poate sparge scutul de la Deveselu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia a testat o nouă ARMĂ. Racheta intercontinentală RS-24 poate sparge scutul de la Deveselu

Externe 07 Februarie 2019 / 07:32 669 accesări

Armata rusă a testat cu succes, miercuri, o rachetă intercontinentală de tip Yars, anunţă Ministerul rus al Apărării, în contextul tensiunilor cu Statele Unite din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), potrivit mediafax.

"Miercuri la 11.31 ora Moscovei (10.31, ora României), o rachetă intercontinentală Iars, amplasată pe platformă mobilă şi dotată cu mai multe ogive, a fost lansată, în cadrul unui test, din poligonul Pleseţk (situat la circa 1.000 de kilometri nord de Moscova). Ogivele au ajuns în zona stabilită, în poligonul Kura, situat în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus. Sarcinile au fost îndeplinite cu succes", a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de presă Tass.

"Testul a avut rolul de a confirma funcţionarea capabilităţilor avansate ale sistemului balistic", precizează Ministerul rus al Apărării.

Racheta testată este de tip RS-24 Yars / Topol-MR (SS-29, conform terminologiei NATO) şi are o rază de acţiune de aproximativ 11.000 de kilometri.12