Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Externe 24 Mai 2024 / 17:59 808 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Ministerul rus de Externe a reacționat, vineri, după ce România a expulzat un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei de la București și susține că „va da un răspuns adecvat”, relatează agenția de presă rusă TASS.

MAE a declarat vineri persona non grata un diplomat de la Ambasada Rusiei de la București, „pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”. În replică, Ministerul rus de Externe a transmis că „Rusia va da un răspuns adecvat”. Anterior, însărcinatul cu afaceri al Rusiei în România a fost convocat la Ministerul de Externe al României, unde i-a fost comunicată decizia de declarare a diplomatului rus persona non grata.

Decizia MAE vine în contextul în care un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.12