Rusia lansează rachete în Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia lansează rachete în Marea Neagră

Externe 22 Iulie 2023 / 08:58 1574 accesări

Organizația Națiunilor Unite a avertizat vineri în legătură cu riscul unui incident militar care să ducă la o escaladare a conflictului, după ce Rusia a anunțat că a efectuat manevre care au implicat tiruri de rachete în Marea Neagră.

Ameninţările împotriva navelor civile care navighează în Marea Neagră sunt "inacceptabile", a declarat vineri un înalt responsabil ONU, relatează France Presse.

"Ameninţările de a lua la ţintă nave civile în Marea Neagră sunt inacceptabile", a insistat, în faţa Consiliului de Securitate, secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice, Rosemary DiCarlo.

Armata rusă anunțase anterior că navele sale au lansat rachete de croazieră anti-navă și au distrus „o navă-țintă în zona de antrenament de luptă din partea de nord-vest a Mării Negre”, adică în largul coastelor ucrainene.

Rusia a declarat miercuri că va considera că navele care se îndreaptă spre Ucraina în Marea Neagră ar putea transporta încărcături militare, iar țările ale căror pavilioane le arborează ca fiind părți la conflict.12