S-a deschis oficial Târgul de Turism din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a deschis oficial Târgul de Turism din România

Turism 15 Noiembrie 2018 / 15:19 2525 accesări

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost astăzi prezent la ceremonia de deschidere a Târgului de Turism al României. În discursul său de deschidere, ministrul Turismului a evidenţiat o serie de măsuri benefice pentru dezvoltarea turismului din România pe care le-a întreprins de la preluarea mandatului până astăzi:

“Sunt astăzi în măsură să pot afirma cu tărie faptul că turismul este o prioritate pentru guvernul României. Este pentru prima dată de la Revoluție când un guvern ia măsuri clare, concrete pentru susținerea turismului în România. Aceste măsuri sunt un ajutor de necontestat pentru industria de turism și pentru mediul de afaceri din acest sector.

Amintesc pe scurt: reducerea cotei de TVA la 5% pentru servicii de cazare, restaurante, catering; eliminarea redevențelor pentru utilizarea în scop turistic a apelor geotermale și apa minerală naturală, o măsură menită să stimuleze investițiile în turismul balnear; vouchere de vacanță, măsura cu cel mai mare impact pozitiv pentru turismul din România va fi menținută și anul viitor, astfel că românii vor beneficia din nou de tichete în valoare de 1450 lei, bani special destinați pentru vacanțele petrecute pe teritoriul țării noastre.

În plus, România nu mai este în pericol să plătească amenzi usturătoare din cauza infringementului directivei europene privind garantarea pachetelor turistice pentru că Ministerul Turismului a transpus acest act prin ordonanță de guvern și astfel românii care-și cumpără pachete de călătorie prin agenții de turism vor fi asigurați 100%. Mă bucur să vă anunț că foarte curând vom avea și o lege a turismului, care printre altele, prevede și înființarea organizațiilor de management al destinației. Mai exact, prin legea turismului creăm oportunitatea parteneriatelor între autoritățile locale și investitorii în turism care, astfel, vor gestiona împreună banii pentru promovarea destinațiilor turistice”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului

Ministerul Turismului participă la cea de-a 40 a ediție a Târgului de Turism al României în perioada 15– 18 noiembrie 2018, organizat în Pavilonul B2 din cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Pentru ediția de toamnă din acest an, Ministerul Turismului se prezintă în fața publicului ca o instituție transparentă și deschisă la dialog. În aceste condiții, la standul Ministerului Turismului au fost amenajate desk-uri de informare, dar și spații pentru întâlniri și discuții. Toți cei care au nevoie de răspunsuri din partea reprezentanților ministerului, pot adresa întrebări specialiștilor care vor fi prezenți la stand între orele între orele 10:00 – 18:00.

În plus, Ministerul Turismului și-a dorit să evidențieze una dintre formele de turism reprezentative pentru România, turismul de aventură, iar pentru acest lucru a ales un partener pe măsură, Salvamont România, care va face mai multe demonstrații pentru amatorii de adrenalină.

Tot la standul ministerului, cei care-și doresc să facă o călătorie virtuală pot testa ochelarii VR și astfel vor avea senzația că în doar câteva secunde au ajuns într-una dintre cele mai frumoase destinații din România, Bucovina.

Ministerul Turismului a achiziționat pentru ediția de toamnă a TTR un stand de 100 de metri pătrați care a costat aproximativ 13.000 euro, spre deosebire de anul trecut, atunci când Ministerul a plătit un preț de două ori mai mare.12