S-a împușcat în cap cu arma din dotare. Era militar la unitatea din Mamaia Sat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a împușcat în cap cu arma din dotare. Era militar la unitatea din Mamaia Sat

Eveniment 27 Mai 2018 / 19:56 1791 accesări

Un caporal în vârstă de 36 de ani care păzea o unitate militară din Mamaia Sat a murit după ce s-a împușcat la serviciu. Militarul fusese testat psihologic în acest an şi declarat apt pentru serviciul militar.

Un militar de la Unitatea Militară din Mamaia Sat a fost găsit împuşcat în cap duminică după-amiază. Potrivit unor surse neoficiale, militarul executa serviciul în postul de santinelă. Este vorba despre un caporal de 36 de ani, din Năvodari, care ar fi fost găsit împuşcat în cap cu arma din dotare.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor ce au condus la deces.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale, colonel Corneliu Pavel, a declarat, pentru MEDIAFAX, că militarul Ionel Pricop s-a împuşcat cu arma din dotare în timpul executării serviciului de pază la Unitatea Militară 02052 din Mamaia Sat, în jurul orei 15.20.

Potrivit Forţelor Navale Române, personalul unității a anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar echipajul medical chemat la fața locului a constatat decesul militarului.

Conform procedurilor, cazul e cercetat de către Circumscripția Teritorială Constanța a Parchetului Militar.

Pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la nivelul unității s-a constituit o comisie administrativă, condusă de șeful de stat major al Centrului 110 Comunicații și Informatică.

Decedatul era necăsătorit, angajat al M.Ap.N. din 2004 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică, susținută în anul 2018, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.12