Salarii mai mari în primării! Vezi unde!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Salarii mai mari în primării! Vezi unde!

Administrație 27 Iulie 2017 / 22:27 1374 accesări

Majorări consistente de salarii, dar şi controverse pe masură în administraţiile locale. Funcționarii vor pleca acasă cu mai mulți bani, asta este sigur, dar sunt şi voci care spun că astfel vor fi sărăcite bugetele primăriilor. În Bistriţa, unde primarul este criticat pentru că și-ar fi triplat leafa, edilul se apără: noile salarii sunt stabilite prin lege, nu votate în Consiliul Local. Iar majorările nu afectează bugetul local. Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, se apără în fața acuzațiilor din ultimele zile. Salariul său brut aproape s-a dublat, e drept, însă nu prin decizia proprie.

Cât despre celelalte majorări de salarii, edilul spune că vor influența bugetul local cu doar 0,54%. În schimb, erau neapărat necesare.

Nu la fel de optimiști sunt consilierii locali din opoziție, care spun că s-au creat discrepanțe salariale între diferite posturi. Însă și ei recunosc o parte bună a acestor majorări. Creşterile salariale sunt motiv de bucurie și pentru funcționarii publici din Prahova. La Urlați, Consiliul local a aprobat noile lefuri. Autoritățile dau asigurări că nu au fost luați bani din alte proiecte pentru a acoperi majorările. Aleșii locali s-au pus la adăpost din timp și au bugetat salariile mai mari încă de la începutul anului.

Salarii mai mari vor fi și în Consiliul Județean Prahova. Secretarul va câștiga între 9.650 de lei și 10.500 de lei brut. Tot aproape 10000 de lei va încasa și arhitectul județului sau un director executiv. Salariul brut al unui paznic va fi de 2.515 lei.12