Şapte persoane, reţinute pentru tentativă de omor la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Şapte persoane, reţinute pentru tentativă de omor la Constanţa

Eveniment 08 Martie 2023 / 18:34 1567 accesări

Şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru tentativă de omor în urma mai multor percheziţii domiciliare, după un conflict iscat în urmă cu un an pe o stradă din municipiul Constanţa, soldat cu rănirea a două persoane prin înjunghiere, respectiv prin împuşcare.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a propus, miercuri, luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru trei dintre suspecţi şi măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru ceilalţi patru, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale București și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Din cercetări a reieșit că, la data de 15 spre 16 martie 2022, 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, s-ar fi agresat fizic reciproc, pe strada Sălciilor, din municipiul Constanța, folosind arme albe și arme de foc.

Un bărbat, de 34 de ani, ar fi suferit mai multe leziuni traumatice provocate cu un obiect tăietor-înțepător, iar un altul, de 38 de ani, ar fi suferit o rană prin împușcare.

La data de 7 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate arme albe, muniție neletală, telefoane mobile și spray-uri iritant lacrimogene.

În urma probatoriului administrat, 7 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior, la data de 8 martie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a propus luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru 3 dintre ei, și măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru ceilalți 4.

Cei 7 bărbați vor fi prezentați, astăzi, instanței de judecată, cu propuneri corespunzătoare. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.Ştiri recomandate

12