Sarah Brightman începe antrenamentul pentru voiajul său în spațiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sarah Brightman începe antrenamentul pentru voiajul său în spațiu

Monden 17 Ianuarie 2015 / 00:00 2121 accesări

Soprana britanică Sarah Brightman va începe săptămâna viitoare un antrenament special, care îi va permite să ajungă în spaţiu în luna octombrie şi să petreacă zece zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, au anunţat reprezentanţii NASA. Celebra artistă, care s-a remarcat în spectacolul „Phantom of the Opera”, de Andrew Lloyd Webber, va plăti aproximativ 52 de milioane de dolari pentru această misiune în spaţiu. Va decola de pe Terra la bordul unei capsule Soyuz, a dezvăluit Space Adventures, o companie americană cu capital privat, care organizează această misiune spaţială.

            Sarah Brightman, în vârstă de 54 de ani, va deveni astfel cel de-al optulea turist spaţial şi primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital, un laborator de cercetări ştiinţifice în valoare de 100 miliarde de dolari, situat la o altitudine de 420 de kilometri deasupra Pământului. Până în prezent, un singur turist spaţial, co-fondatorul grupului Microsoft Charles Simonyi, a efectuat două călătorii în spaţiu. Un loc într-o capsulă Soyuz pentru un turist plătitor a devenit disponibil pentru toamna acestui an, întrucât Rusia va efectua atunci un zbor pentru a aduce pe Terra doi astronauţi care intenţionează să petreacă un an întreg la bordul Stației Spațiale, o premieră în istoria spaţială. Capsulele Soyuz sunt concepute pentru a transporta trei astronauţi şi pentru a petrece pe orbită perioade de cel mult şase luni.

            Cosmonautul Serghei Volkov va pilota capsula Soyuz care îi va duce pe astronautul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) Andreas Mogensen şi pe soprana Sarah Brightman la bordul Stației, a precizat directorul de operaţiuni spaţiale de la NASA, Emily Nelson, într-o conferinţă de presă televizată, organizată la John Space Center din Houston. Sarah Brightman a ajuns în Rusia în această săptămână şi trebuia să înceapă de joi programul de pregătire de nouă luni, însă a ales să amâne până săptămâna viitoare, pentru a-şi acorda suficient timp să îşi revină după o răceală. Un al doilea turist spaţial aspirant, antreprenorul japonez Satoshi Takamatsu, a ajuns la rândul său în Star City, centrul de antrenamente spaţiale din Rusia, cu scopul de a se pregăti pentru un zbor spaţial. Potrivit agenţiei ITAR-TASS, va fi „un turist de rezervă” în cazul în care Sarah Brightman nu va putea să efectueze această călătorie spaţială.

            Sarah Brightman este considerată soprana cu cele mai mari vânzări din lume şi singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance şi Classic. Sarah Brightman este pioniera genului classic crossover şi unul dintre marii artişti ai lumii, însumând peste 30 de milioane de discuri vândute şi având un palmares care cuprinde peste 180 de discuri de aur şi de platină, în peste 40 de ţări. Single-ul „Time to Say Goodbye”, înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume. Albumele următoare au urcat în topurile Billboard şi au fost urmate de turnee mondiale. Sarah Brightman este prima artistă invitată să cânte la Jocurile Olimpice de două ori: în 1992 la Barcelona şi 16 ani mai târziu, la Beijing.12