Șarapova a primit wild-card și pentru turneul de la Roma, Murray este indignat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Șarapova a primit wild-card și pentru turneul de la Roma, Murray este indignat

Sport 01 Martie 2017 / 16:14 441 accesări
Maria Șarapova va reveni în competiții cu prilejul turneului de la Stuttgart

Maria Șarapova va reveni în competiții cu prilejul turneului de la Stuttgart

Organizatorii turneului de tenis de la Roma, programat pe zgură, între 15 și 21 mai, au anunțat miercuri că i-au transmis o invitație jucătoarei ruse Maria Șarapova, a cărei suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium se va încheia pe 25 aprilie. Șarapova, triplă învingătoare la Roma (2011, 2012, 2015), a primit un wild-card, conform anunțului oficial făcut pe Twitter de organizatorii italieni. Jucătoarea rusă, fost nr. 1 mondial, va reveni pe teren cu prilejul turneului de la Stuttgart (24-30 aprilie), dar a mai primit invitație și pentru turneul de la Madrid (6-13 mai). Un wild-card ar putea primi şi din partea organizatorilor de la Wimbledon, turneul pe iarbă pe care Șarapova l-a câștigat în 2004.

Câștigătoare a cinci turnee de Grand Slam, Șarapova va împlini 30 de ani pe 17 aprilie și nu a mai jucat de la sfertul de finală pierdut la Australian Open în ianuarie 2016. Testată pozitiv la meldonium, produs introdus de la 1 ianuarie 2016 pe lista substanțelor interzise, rusoaica a primit inițial o suspendare de doi ani de la ITF, începând cu 26 ianuarie 2016, dar sancțiunea a fost apoi redusă la 15 luni după recursul înaintat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

ANDY MURRAY SE DECLARĂ ÎMPOTRIVA ACORDĂRII DE WILD-CARDURI JUCĂTORILOR SUSPENDAŢI PENTRU DOPAJ

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, lider al ierarhiei ATP, se declară împotriva acordării de wild-carduri jucătorilor care se întorc în competiţie după suspendări pentru dopaj, dar sportivul în vârstă de 29 de ani spune că înţelege de ce se fac unele excepţii. „Cred că trebuie să munceşti cu adevărat ca să revii. Totuşi, organizatorii de turnee fac ceea ce cred ei că este mai bine pentru competiţie. Dacă se gândesc că numele mari garantează un număr mai mare de bilete vândute, asta vor face. Ea (n.r. - Șarapova) are posibilitatea să îşi îmbunătăţească poziţia din ierarhie până atunci şi poate nu va avea nevoie de wild-card. Dar dacă nu o va face, o să depindă doar de organizatorii turneului de la Wimbledon. Sunt sigur că se vor gândi serios la acest lucru, la ce vor simţi oamenii care vor urmări turneul şi vor lua cea mai bună decizie”, a declarat Murray pentru „The Times“.12