Șarapova ar putea primi un wild-card pentru Roland Garros 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Șarapova ar putea primi un wild-card pentru Roland Garros 2017

Sport 06 Octombrie 2016 / 13:54 527 accesări
Maria Șarapova a câștigat turneul de la Roland Garros în 2012 și 2014

Maria Șarapova a câștigat turneul de la Roland Garros în 2012 și 2014

Suspendarea Mariei Șarapova a fost redusă la începutul acestei săptămâni de la doi ani la 15 luni, iar acum rusoaica aşteaptă să reintre în circuit. Primul turneu de Grand Slam la care ar putea participa este Roland Garros 2017, iar organizatorii openului francez iau în calcul posibilitatea de a-i oferi Șarapovei un wild-card pentru competiţia de anul viitor. „Lista cu wild-card-urile se va finaliza cu 15 zile înainte de startul turneului, astfel că avem timp să ne gândim la această variantă”, au declarat organizatorii turneului de tenis de la Paris.

După ce i-a fost redusă suspendarea, Șarapova poate reveni în competiții începând cu data de 26 aprilie 2017. Roland Garros se va desfăşura în perioada 22 mai - 11 iunie 2017, astfel că rusoaica ar fi eligibilă pentru a participa. Însă, pentru că a fost suspendată pentru o perioadă destul de lungă, Șarapova a căzut în clasamentul WTA, astfel că un wild-card reprezintă în acest moment singura ei şansă de a participa la un turneu de Grand Slam.

„Șarapova se va întoarce în competiţii cu un punctaj foarte mic. Este evident că până va începe Roland Garros nu va reuşi să adune suficiente puncte pentru a se califica direct. Totuşi, este foarte probabil ca organizatorii să ofere un wild-card pentru o jucătoare de talia Mariei”, a declarat Aleksei Selivanenko, vicepreşedintele Federaţiei Ruse de Tenis.

Până va reveni într-o competiţie oficială, Maria Șarapova va participa săptămâna viitoare la un eveniment caritabil în Las Vegas, unde va juca și un meci demonstrativ.

Citește și:

Sponsorii revin alături de Maria Şarapova după ce TAS i-a redus suspendarea

TAS a redus suspendarea Mariei Șarapova de la doi ani la 15 luni12