Sărbătoare muzicală la Teatrul „Oleg Danovski”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sărbătoare muzicală la Teatrul „Oleg Danovski”

Cultură 17 Decembrie 2014 / 00:00 2272 accesări

În aşteptarea marelui praznic al Naşterii Pruncului Iisus, Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski” i-a invitat pe melomani la o seară camerală cu atmosferă de sărbătoare, „Christmas Songs”. Protagonist al evenimentului muzical de luni seară, desfăşurat în foaierul TNOB, pregătit de sărbătoare, a fost cvartetul Ovidius, format din membri ai orchestrei simfonice a teatrului: violoncelista Carmen Tegzeşiu, violonista Rodica Nurla, violista Adeline Penescu şi flautistul Gabriel Marin.

În programul serii s-au regăsit valsuri, serenade, tangouri, colinde şi alte melodii care au redat atmosfera de sărbătoare, semnate de compozitori precum Johann Pachelbel, Michael McLean, Franz Lehar şi Leroy Anderson.

„Fraţii Lumiere au făcut un mare bine omenirii acesteia prin descoperirea pe care au făcut-o. Nu şi-au putut da seama prea bine de la început de descoperirea pe care au făcut-o, dar cinematograful a fost şi este, în zilele noastre, în mare efervescenţă. După el s-au dezvoltat şi celelalte arte, deoarece cinematograful a cerut perfecţiune şi în pictură, şi în mişcare scenică, în balet, în orchestraţiile făcute. Seara aceasta am făcut-o cadou publicului drag drept mulţumire pentru dragostea cu care ne înconjoară, aducându-i aminte de hituri şi de urările noastre de bine. Să ne umplem sufletul de bucurie şi să avem speranţă, pentru că împreună putem să facem lucruri fantastice”, a spus violoncelista Carmen Tegzeşiu.

Taguri articol


12