Şase decese de gripă într-o singură zi, în România. Bilanţul a ajuns la 34 de morţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În acest sezon

Şase decese de gripă într-o singură zi, în România. Bilanţul a ajuns la 34 de morţi

Sănătate 23 Ianuarie 2019 / 20:03 922 accesări

Gripa a mai provocat şase decese în România. Un număr de 34 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Şase decese au fost anunţate doar miercuri. Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Oradea, internat la secţia Pneumologie a Spitalului Municipal "Gavril Curteanu", a murit în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit ebihoreanul.ro. Potrivit DSP Bihor, pe lângă infectarea cu virusul AH1N1, bărbatul decedat la Oradea fusese diagnosticat cu pneumonie infiltrativă bilaterală. De asemenea, el suferea şi de hepatită cronică cu virus B şi nu fusese vaccinat antigripal.

Alte două persoane au decedat la Constanţa. Este vorba despre un bărbat în varsta de 57 de ani, din jud.Constanta, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fara conditii medicale preexistente si nevaccinat anti-gripal, şi un bărbat in varsta de 60 de ani, din jud.Constanta, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Un alt deces de gripă a fost înregistrat şi la Suceava. Este vorba despre un bărbat in varsta de 60 de ani, din jud. Suceava, confirmat cu virus gripal tip A, in curs de subtipare, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Al patrulea deces de gripă anunţat miercuri a avut loc în Bucureşti. Este vorba despre un barbat in varsta de 55 de ani, din mun. Bucuresti, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, avand conditii medicale preexistente si antecedente vaccinale necunoscute.

Ultimul decedat din cauza gripei, anunţat miercuri de INSP, a fost un barbat in varsta de 57 de ani, din jud. Vaslui, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Simptome gripa. Informatiile care circula cu privire la sezonul de gripa 2019 nu sunt deloc pozitive. De aceea este foarte important sa stii cum recunosti simptomele de gripa si pe cele de raceala, astfel incat sa nu le incurci si sa iei masuri imediat.

Gripa se caracterizeaza prin debutul brusc al semnelor si simptomelor. Poti avea febra, mialgie, cefalee, stare generala de rau, tuse neproductiva, dureri in gat si rinita.12