Șase, vine criza economică reală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Semnele sunt aici

Șase, vine criza economică reală!

Economie 22 Aprilie 2018 / 17:47 1453 accesări
Peste 2.300 de firme au pus lacăt pe ușă, în ianuarie - martie, cu aproape 20% mai multe decât în același interval din 2017!

Peste 2.300 de firme au pus lacăt pe ușă, în ianuarie - martie, cu aproape 20% mai multe decât în același interval din 2017!

În primele trei luni, peste 2.300 de firme au intrat în insolvență, mai multe cu 19,31% decât în perioada corespunzătoare a anului trecut. „Trebuie spus că, statistic, 96% din totalul dosarelor de insolvență sunt falimentele, adică firme care vor dispărea în cel mai scurt timp, cu tot cu locurile de muncă pe care le furnizează. Tot în același interval, 9.793 de firme (+ 60,8% față de 2017) au intrat în procedură de dizolvare, care este urmată automat de lichidare. Cele mai multe sunt din comerț; este efectul nociv al concentrării retailului românesc în mall-uri și lanțuri de hypermarketuri. Dar, îngrijorător de multe firme sunt din construcții, asta în condițiile în care dezvoltatorii imobiliari se laudă, mai abitir decât în 2007 - 2008, că totul este minunat în real estate. Multe alte societăți sunt din hotelărie, turism rural și ecologic, servicii și transporturi, agricultură și pescuit, adică mai tot ce înseamnă (singurele) oportunităț reale pentru IMM-uri, într-o economie dominată de granzi economici, mega-retaileri, corporații agro-alimentare, BigPharma și bănci. Curând, economia noastră va deveni una dominată de monopoluri, exclusivități și rente“, spune avocatul Gheorghe Piperea. El amintește că săptămâna trecută, după trei ani de anchetă, Concurența a descoperit că facturile la electricitate achitate în ultimii zece ani au fost uflate cu zeci de milioane de euro de actorii monopoliști din domeniu, care s-au comportat cât se poate de cartelar.12