Sateliţi-spioni ce detectează submarine până la 500 de metri adâncime!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sateliţi-spioni ce detectează submarine până la 500 de metri adâncime!

Ştiință 02 Octombrie 2018 / 16:57 1669 accesări

China dezvoltă sateliţi "super spioni" ce pot detectecta submarinele americane până la o adâncime de 500 de metri în mare, potrivit rtv.net. Iniţiativa chineză poate provoaca o ameninţare serioasă la adresa "dominaţiei" americane în materie de apărare.

În acest proiect sunt implicate peste 20 de universităţi din China. Sateliţii proiectaţi de chinezi pot proiecta fasciculele de laser în ocean, explorând astfel până la adâncimi de 500 de metri, marea devenind astfel mai "transparentă" pentru detectarea submarinelor, dar şi pentru alte obiecte scufundate.

Aceste lasere o dată "scufundate" în ocean vor trimite înapoi impulsuri îndată ce au întâlnit un obiect, facilitând astfel localizarea obiectului respectiv, scrie presa britanică. Cercetătorul chinez Song Xiaoquan afirmă că proiectul are şanse să detecteze, practic, tot ce "mişcă" în mare, făcând-o astfel "mai mult sau mai puţin transparentă". Cercetătorii chinezi au mai informat că aceste lasere pot "scana" o zonă de până la 62 de mile marine. De asemenea, specialiştii susţin că aceste viitoare lasere ar putea fi de un miliard de ori mai luminoase decât Soarele.

Proiectul chinez a fost numit "Project Guinean", însemnând "priviţi valurile mari". Acesta a fost lansat în Mai, în "Laboratorul Pilot Naţional" din Qingdao, din Provincia chineză Shandong.

Taguri articol


12