Scandal la Eurovision! Acuzații de DISCRIMINARE și suspiciuni de SABOTAJ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Scandal la Eurovision! Acuzații de DISCRIMINARE și suspiciuni de SABOTAJ

Monden 19 Februarie 2019 / 09:05 5603 accesări

Ester Peony

Ester Peony

Laura Bretan

Laura Bretan

Duminică seara, în finala Selecţiei Naţionale a ediţiei Eurovision 2019, juriul a desemnat pentru a reprezenta România în competiţia ce va avea loc în luna mai, la Tel Aviv, Israel, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor, Ester Peony, ceea ce a provocat un val de reacții negative la adresa Televiziunii Române.

TVR, se confruntă, ca în fiecare an, cu un val de suspiciuni în ceea ce priveşte organizarea acestei competiţii.

”Nu mă miră că marii artişti români au ajuns să ocolească această competiţie din cauza modului în care este an de an organizată de către Televiziunea Publică pe banii cetăţenilor. Când spui Eurovision, spui neîncredere. Aceste scandaluri repetate în care TVR-ul terfeleşte imginea României şi a românilor trebuie sa înceteze. Postul public de televiziune trebuie să iasă urgent din această zonă de suspiciune, de acuzaţii şi de critici care se răsfrâng şi asupra contribuabililor acestei ţări, contribuabili care nici măcar nu au dreptul la transparenţa gestionării banilor care se toacă de la bugetul de stat”, susține vicepreședintele PNL, deputatul Gigel Știrbu.

La rândul său, compozitorul Mihai Alexandru, a cărui piesă a fost interpretată de favorita publicului, Laura Bretan, acuză juriul că a descalificat-o pe concurentă, pe motiv că aceasta a susținut ”Coaliția pentru familie”.

Fanii au reacționat imediat după anunțarea rezultatelor:

„Păi 90% din votanţi au votat cu Laura şi fetita în roşu avea voturi pe care le poţi număra pe degetele de la o mână! Cum e posibil ca juriul cu o experienţă atât de uriaşa să o trimită pe... la Tel-Aviv??? Ar trebui să facem o petiţie ca Laura să meargă la Eurovision!! E singura soluţie!“.

„Cum să decidă un juriu străin cine va reprezenta România la Eurovision?“.

„Să vă spălaţi cu juriul pe cap. Să câştige una care a primit doar 3 puncte la televot? Asta înseamnă să fii TVR“.12