Scandal și îmbrânceli la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Scandal și îmbrânceli la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Eveniment 25 Noiembrie 2018 / 17:46 804 accesări

Mai mulți oameni s-au îmbrâncit și au forțat intrarea în curte Catedralei Mânturii Neamului înaintea slujbei de sfinţire. Jandarmii și Polițișii au făcut apel la respectarea ordinii publice. În zadar. Îmbulzeală mare a fost şi după slujbă. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în catedrală. Lumea s-a călcat în picioare să intre în catedrală după slujbă. "M-au călcat în picioare, au venit peste mine la gard. Păcat de slujba asta care a fost aşa de frumoasă, de ce aşa proastă organizare. Dacă nu venea un jandarm muream acolo", a spus o femeie care s-a plâns că a fost călcată în picioare de alte persoane care s-au îmbulzit să intre în Catedrala Mântuirii Neamului. Altă femeie s-a prăbuşit pe scările catedralei.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită duminică de către Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu mai mulţi ierarhi ortodocși români și străini. La acest eveniment au participat aproximativ 20.000 de credincioși. De asemenea, alţi aproximativ 2.000 de invitaţi i-au parte la slujbă în interiorul catedralei.

Patriarhul Daniel a anunţat că, după Sfânta Liturghie, până joi, "toţi credincioşii ortodocşi, bărbaţi şi femei, vor putea intra în Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă şi cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru oferirea dorinţelor de bine".

Cu toate acestea, sute de oameni s-au călcat în picioare pentru a putea intra duminică în curtea Catedralei Neamului la slujba de sfinţire.12