Scandalul din UDTTMR, departe de a fi stins. Iar s-au inflamat spiritele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzații grave

Scandalul din UDTTMR, departe de a fi stins. Iar s-au inflamat spiritele

Politică 20 Iunie 2018 / 17:48 1243 accesări

Conflictele din UDTTMR izbucnite în urmă cu aproape doi ani sunt departe de a se fi stins. Deși lucrurile s-au mai calmat între timp, luptele încă se poartă între cei care vor să pună mâna pe conducerea Uniunii. recent, Comitetul de Reorganizare al UDTTM a trimis un comunicat de presă în care îi acuză pe foștii lideri că încearcă să își aroge funcții în mod abuziv. Redăm integral comunicatul:

„Mai mulți membri ai Comitetului de Reorganizare a UDTTMR au fost contactați pentru „negocieri” de către anumite persoane care, din punct de vedere moral,statutar și legal,nu doar că au provocat grave prejudicii de imagine, morale si financiare comunității tătare dar - conform deciziilor judecătorești si interne - nu mai exercită nici o funcție de decizie în cadrul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România(UDTTMR). Indivizi din sfera de interese a unor cunoscuti foști lideri condamnati sau cercetați penal trimit mesaje prin care își arogă funcții imaginare, cum ar fi, de exemplu, o asa-numită „comisie de dialog”. Aceste acțiuni pot fi suspectate drept o incercare de sfidare a tătarilor care, în aceste momente, suportă atât rușinea trădării, abuzurilor, condamnărilor fostei conduceri cât și dezastrul pierderii fondurilor alocate de statul român și reprezentării parlamentare a etniei.

În contextul în care tătarii din România trebuie să condamne ferm orice compromis cu cei care au abuzat de funcțiile și încrederea acordată de comunitate pentru interese și ambiții personale, atât instanțele judecătorești cât și statutul UDTTMR au anulat orice reprezentare legală a grupului condus de Eserghep Gelil astfel că orice încercare de “dialog” - “negociere sub forma unor “comisii” nereprezentative (fie ele și semnate de vice-președintele demisionar din primăvara anului trecut, Dede Perodin), sunt lovite de nulitate. Pe fondul crizei de autoritate provocate de fosta conducere și în așteptarea deciziilor referitoare la fraudele imense raportate de către Curtea de Conturi în cadrul organizației din timpul mandatului cetățeanului Eserghep Gelil, membrii fondatori ai UDTTMR alături de numeroși intelectuali s-au întrunit în Comitetul de Reorganizare a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România pentru a asigura continuitatea reprezentării etniei in relația cu statul român. Decizia unanimă este respingerea și condamnarea categorică a oricărei tentative de a “negocia” destinele și interesele tătarilor turco-musulmani din Romania cu cei care, atât pe durata funcțiilor de reprezentare a etniei cât și în viața privată, au dovedit imoralitate, lipsa capacității de conducere ori s-au impus prin dezbinare și ilegalități.”

Taguri articol


12