Scrisoare de recunoaștere din partea Societății Mondiale de Neurologie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru eforturile depuse în dezvoltarea și extinderea centrelor de stroke

Scrisoare de recunoaștere din partea Societății Mondiale de Neurologie!

Sănătate 21 Februarie 2019 / 17:18 790 accesări

Ministerul Sănătății, prin ministrul Sorina Pintea, a primit, pe 21 februarie, la Cluj, o scrisoare de recunoaștere și apreciere din partea Societății Mondiale de Neurologie pentru eforturile depuse în dezvoltarea și extinderea centrelor de stroke. Prof. dr. Michael Brainin, președintele societății a apreciat că pacienții din România primesc servicii medicale de calitate pe această patologie.

Scrisoarea este o recunoaștere, dar și un parteneriat între MS, Societatea Mondială de neurologie și cea națională.

Sorina Pintea a amintit că, anul acesta, Ministerul Sănătății a extins programul ”Acțiunea Prioritară pentru Tratamentul Intervențional al AVC” de la 10 centre la 33. De asemenea, se vor înființa și centre de trombectomie și va fi achiziționat un sistem de interconectare.

Se estimează că, în viitorii doi ani aproximativ 6.000 de pacienți cu AVC ar putea beneficia de acest tip de terapie, ceea ce va duce la o scăderea semnificativă a consecințelor extrem de severe ale acestei afecțiuni.

Accidentul vascular cerebral este o problemă majoră de sănătate publică în România, reprezentând atât a doua cauză de mortalitate și dizabilitate în rândul populației.12