Se circulă din nou pe DN-uri și Autostrada Soarelui!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După trei zile de blocaje nesfârșite

Se circulă din nou pe DN-uri și Autostrada Soarelui!

Social 09 Ianuarie 2017 / 18:04 1564 accesări

După trei zile în care județul Constanța a fost pur și simplu izolat de restul României, iar o călătorie banală până la București a devenit sinonimă cu o misiune sinucigașă, șoferii se pot liniști pentru o perioadă. Se circulă din nou pe toate drumurile naționale, dar și pe Autostrada A2 și Centura A4 (Constanța - Ovidiu) care, contrar principiilor infrastructurii rutiere, s-au blocat primele și au stat închise cel mai mare interval de timp.

LIBER PE DRUMURILE NAȚIONALE

După cum e și normal într-o asemenea perioadă, traficul se desfășoară în condiții de iarnă, așa că șoferii trebuie să fie foarte prudenți. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cel mai greu se circulă pe DN 3 Murfatlar - Ostrov și unde nu au acces vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. În plus, pe celelalte drumuri naționale, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța se intervine în continuare pentru menținerea arterelor rutiere în stare circulabilă. Pe DN 2A se intervine cu 14 utilaje, pe DN 3C acționează două utilaje, pe DN 22 au intervenit cinci utilaje, pe DN 38 sunt trei utilaje, pe DN 39 acționează cinci utilaje, iar pe DN 3 sunt 13 utilaje.

DRUMURI JUDEȚENE BLOCATE

Totuși, potrivit ultimelor date furnizate de autorități luni, 9 ianuarie, trei drumuri județene încă sunt blocate. Este vorba despre artera rutieră dintre localitățile Ciocârlia – Bărăganu – Mereni, care nu a fost deszăpezită complet din cauza faptului că utilajul aferent operaţiunii s-a defectat în timpul nopții de duminică. O altă arteră rutieră blocată este cea care leagă localitățile Cobadin, Ciobănița și Osmancea. De asemenea, pe drumul Negru Vodă și Viroaga s-a lucrat cu un utilaj al Ministerului Apărării Naționale, însă deszăpezirea nu fusese finalizată în cursul zilei de luni, 9 ianuarie.12