SE DECLARĂ STARE DE EPIDEMIE? Alți români au murit de GRIPĂ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
4 decese confirmate în prima zi a săptămânii

SE DECLARĂ STARE DE EPIDEMIE? Alți români au murit de GRIPĂ!

Sănătate 28 Ianuarie 2019 / 17:04 1657 accesări

Specialiști ai Institutului Național de Sănătate Publică au anunțat, în prima zi a săptămânii, decesul cu numărul 43. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, 25 ianuarie, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat. Demnitarul a spus că va face publice datele marţi, 29 ianuarie.

Specialiști ai Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat, în prima zi a săptămânii, decesul cu numărul 43. Astfel, pe 28 ianuarie au fost confirmate următoarele decese: femeie de 87 de ani, din județul Iași, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. Data decesului: 27 ianuarie 2019; bărbat de 49 de ani, din județul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 24 ianuarie 2019; bărbat de 93 de ani, din municipiul București, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 25 ianuarie 2019; bărbat de 40 de ani, din județul Giurgiu, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, fără condiții medicale preexistente cunoscute și cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurat). Data decesului: 24 ianuarie 2019, potrivit INSP. Medicii recomandă prezentarea la specialist la primele semne de boală și evitarea automedicației. Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii. De asemenea, se recomandă respectarea cu strictețe a normelor de igienă personală, spălarea mâinilor cu apă și săpun.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, 25 ianuarie, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat. Demnitarul a spus că va face publice datele marţi, 29 ianuarie.12