Se deschide sezonul de parașutism la Tuzla!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Salt cu parașuta la 4000 de metri deasupra Mării Negre

Se deschide sezonul de parașutism la Tuzla!

Lifestyle 27 Aprilie 2023 / 17:00 3270 accesări

Începând cu 28 aprilie, asociația Club Sportiv TNT Brothers deschide un nou sezon de parașutism pe litoral, în cadrul aerodromului Tuzla. Toți cei care vor să aibă parte de o experiență inedită la mare, din acest weekend vor avea posibilitatea să sară cu parașuta în tandem la 4000 de metri deasupra Mării Negre. Priveliștea de la înălțime pe care o oferă litoralul românesc este unică și atrage tot mai mulți doritori, atât în rândul turiștilor, cât și al localnicilor.

Saltul cu parașuta în tandem

Pentru a putea experimenta saltul cu parașuta în tandem, odată ajuns la aerodrom, primul pas este completarea unui formular de membru, urmat de instructajul pentru executarea saltului alături de un instructor tandem. Avionul va urca la 4000 de metri în aproximativ 10 minute, iar pe tot parcursul saltului pasagerul va fi strâns legat de instructor. Din momentul părăsirii avionului, căderea liberă va dura aproximativ un minut, unul dintre cele mai palpitante momente datorită vitezei de până la 200km/h. La altitudinea de 1600 de metri, instructorul va deschide parașuta și va mai pluti în aer 5-6 minute până la aterizare, când pasagerul se poate bucura de view-ul extraordinar deasupra Mării Negre. Un cameraman parașutist poate filma/fotografia întreaga experiență, de la sol până la ultima impresie de după aterizare.

„Tot mai mulți oameni vor să trăiască o astfel de experiență, am observat că există această dorință generală de a ieși din zona de confort și a încerca o nouă provocare. Modul în care reușești să îți gestionezi emoțiile și să te adaptezi în fața acestui nou mediu, la 4000 de metri altitudine, îți arată ce înseamnă să îți depășești limitele și să faci un mare salt din zona ta de comfort. Dincolo de actul de curaj de care dai dovadă atunci când sari cu parașuta, în ultima perioadă consider că este un impuls tot mai mare către dorința de a lucra cu propriile frici. Saltul cu parașuta în tandem și în special școala de parașutism intră în sfera de autocunoaștere și dezvoltare personală, care reprezintă un trend destul de mare în ultimul timp.” a povestit Alina Sime, instructor și examinator TNT Brothers.

Următorul pas - școala de parașutism

În cadrul aerodromului Clinceni (lângă București), cei care vor să învețe să sară cu parașuta se pot înscrie la cursurile de parașutism în scopul licențierii. Pregătirea se realizează prin metoda Accelerated Freefall (AFF), cea mai rapidă şi sigură metodă de progresie în paraşutism, recunoscută la nivel internațional.

Următoarea sesiune va începe pe 4 mai. Mai multe informaţii puteți afla pe pagina de Facebook @tntbrothers.12