Se dezvoltă o pastilă care poate înlocui injecțiile cu insulină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se dezvoltă o pastilă care poate înlocui injecțiile cu insulină

Sănătate 23 Mai 2023 / 19:03 2190 accesări

O capsulă inovatoare dezvoltată de o echipă de oameni de știință din Melbourne ar putea reprezenta o alternativă fără durere la injecțiile zilnice de insulină pentru diabetici.

În mod obișnuit, medicamentele proteice sunt administrate prin injecții, ceea ce constituie o provocare și undisconfort pentru diabeticii care necesită mai multe injecții de insulină pe zi. Acest lucru implică, de asemenea, costuri ridicate pentru îngrijirea sănătății. Tehnologia nou dezvoltată ar putea fi utilizată nu doar pentru administrarea insulinei, ci și pentru alte medicamente proteice, precum un nou antibiotic oral care poate preveni rezistența unor bacterii periculoase.

Medicamentele proteice, cum ar fi anticorpii monoclonali, sunt utilizate în tratarea afecțiunilor inflamatorii, cancerului și altor boli, iar piața acestora este estimată să atingă aproximativ 400 de miliarde de dolari până în 2030. Rezultatele obținute în etapele preclinice au generat optimism în ceea ce privește o nouă modalitate de administrare a insulinei, iar o cerere internațională de brevet pentru tehnologia RMIT a fost depusă.

Capsula orală a fost testată într-un studiu preclinic, utilizând atât insulină cu acțiune rapidă, cât și insulină cu acțiune lentă. Insulina cu acțiune rapidă este necesară pentru a obține un răspuns imediat la consumul de alimente, în timp ce insulina cu acțiune lentă are un efect prelungit în organism. Cercetătorii au obținut rezultate remarcabile în ceea ce privește absorbția insulinei cu acțiune lentă, cu o eficiență cu aproximativ 50% mai mare decât administrarea prin injecție pentru aceeași cantitate de insulină.

Sursa: Știrile TVR12