Se pregătește o hotărâre de Guvern pentru restituirea donațiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cioloș, despre campania de achiziționare a operei Cumințenia Pământului

Se pregătește o hotărâre de Guvern pentru restituirea donațiilor

Cultură 04 Decembrie 2016 / 16:06 677 accesări

Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică, la Digi24, că există în continuare intenția de a achiziționa "Cumințenia Pământului", dar, dacă Parlamentul nu va adopta OUG pe această temă, Executivul pregătește o hotărâre de guvern care să prevadă restituirea donațiilor.

"Intenția este în continuare să o achiziționăm (Cumințenia Pământului - n.r). Eu cred că este un lucru bun ca statul român să o achiziționeze. Nu vreau să fac din Brâncuși un agent electoral pentru nimeni și îmi pare rău că este speculat acest subiect, de asta nu am comunicat prea mult", a spus Cioloș.

El a arătat că Ordonanța de urgență, cu amendamentul care creează baza legală de cumpărare a operei de artă, se află în dezbaterea Camerei Deputaților și așteaptă votul din Parlament pentru a demara achiziționarea, având în vedere că există buget pentru a o plăti, din fondul de rezervă.

"Ordonanța adoptată de Guvern prevede acest lucru, astfel încât cetățenii să-și retragă donația. Nu am demarat încă acest proces, este în pregătire și o hotărâre de guvern care să prevadă mecanismul de restituire. Înainte de a decide exact mecanismul, cred că este bine să vedem dacă se cumpără Cumințenia Pământului sau nu", a mai arătat Cioloș.12