Se redeschid Băile Reci de la Techirghiol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nămolul - doctorul nostru

Se redeschid Băile Reci de la Techirghiol

Sănătate 26 Aprilie 2018 / 18:12 2667 accesări

Beneficiile apei și nămolului din Lacul Techirghiol sunt recunoscute la nivel internațional. Așa că nu este exagerat dacă spunem că Lacul Techirghiol poate fi „doctorul nostru“. „Sănătatea din perspectiva terapiilor naturiste. Lacul Techirghiol - doctorul nostru“ este un important eveniment științific, organizat de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, în data 27 aprilie, ocazie cu care se vor redeschide și Băile Reci pentru sezonul estival 2018. „Medici, specialiști în terapii naturiste, ecologi, biologi, militanți pentru conservarea și promovarea patrimoniului natural național, se vor afla la Techirghiol cu scopul de a identifica împreună noi căi de cercetare, care să ducă la cunoașterea și valorificarea superioară a lacului Techirghiol și a nămolului său, ca o alternativă socială la starea de sănătate publică“, se arată într-un comunicat al Sanatoriului.

Conferința inaugurală va fi susținută de dr. Cristian Lascu, un fervent militant pentru conservarea și promovarea patrimoniului național, unul din cei mai cunoscuți speologi români contemporani, redactor-șef al National Geographic România. Ultimele cercetări asupra peloidogenezei din lacul Techirghiol efectuate de specialiștii Institutului Național de Cercetări Marine „Grigore Antipa“, ai Institutului MOL și ai Facultății de Chimie, din Universitatea din Belgrad, Serbia, și Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie vor fi prezentate în cadrul acestei reuniuni.

Despre experiența românească de succes din balneologie și medicina fizică de recuperare va vorbi o voce autorizată – prof.univ.dr. Gelu Onose. Arc peste timp, va fi evocată personalitatea unuia dintre pionierii balneologiei românești, I.N. Dona, autorul unui studiu complex despre lacul Techirghiol și efectele acestuia asupra sănătății, prilej cu care va fi lansată o ediție anastatică a lucrării „Tekir-ghiol“, alături de alte două titluri, „Lacul Techirghiol“, de George Ulieru, „Techirghiolul“ de Emil Gheorghiu. de asemena, va fi prezentat numărul 10 al publicației Techirghiol.12