Se schimbă legile de circulaţie pe autostrăzi. VEZI UNDE și care va fi viteza MAXIMĂ permisă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se schimbă legile de circulaţie pe autostrăzi. VEZI UNDE și care va fi viteza MAXIMĂ permisă

Externe 04 August 2018 / 16:16 1252 accesări

Viteza maximă pe autostrăzile din Austria va crește de la 130 la 140 km/h. Potrivit Ministrului Transporturilor, Norbert Hofer, Austria modifică viteza maximă permisă pe autostradă pentru a le permite șoferilor să câștige timp. Hofer își motivează decizia prin faptul că mașinile sunt tot mai sigure și că infrastructura din țară este suficient de bună pentru a permite acest lucru.

Au fost dezbateri pe această temă în spațiul public, în Austria şi a fost dat exemplul Germaniei- singura țară din lume care își permite să aibă secțiuni de autostradă fără limită de viteză. Potrivit clubului auto ÖAMTC, mortalitatea pe autostrăzi nu este cauzată de viteză, iar Germania are o rată a mortalității de 1,7 la 100 de milioane de kilometri pe vehicul. Criticii vor spune că este cu 1,7 prea mare, dar nu se va simți nimeni mândru că este român după ce ar vedea echivalentul acestui calcul pentru țara noastră. Ecologiștii din Austria au fost printre primii critici ai măsurii propuse de Ministrul Transporturilor din țara respectivă.

Pentru moment, noua limită de viteză permisă în Austria este permisă doar pe autostrada dintre Viena și Salzburg. cu rezerva că ar putea fi extinsă şi la alte rute din această ţară.

Şi, foarte important, viteza maximă pe orice segment de drum va fi semnalizată în permanență, iar fiecare schimbare a acestuia va fi și ea semnalizată.

Taguri articol


12