Se schimbă regulile transportului în comun! Spune-ți părerea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezbatere publică

Se schimbă regulile transportului în comun! Spune-ți părerea!

Administrație 11 Decembrie 2018 / 17:58 3779 accesări

Iar se schimbă regulile transportului în comun, iar sunt chemați constănțenii să-și dea cu părerea. Primăria Constanța a lansat, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre care vine să modifice regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în ,regim de taxi și în regim de închiriere în municipiul Constanța. „În conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, se aduce la cunoștința publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi și în regim de închiriere în municipiul Constanța”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

DE CE E NEVOIE DE SCHIMBĂRI

Potrivit expunerii de motive din proiect, modificarlle legislației referitoare la transportul în regim de taxi si în regim de închiriere au condus la relevarea anumitor aspecte care nu au fost puse în evidență în Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanta nr. 464/2003 privind transportul de persoane sau bunuri în regim de taxi si în regim de închiriere. „Pentru un cadru organizat si necesitatea unui control permanent al modului cum sunt respectate prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi si în regim de închiriere cu modificările si completärile ulterioare, precum si nevoia cre$erii calitäÿii serviciilor de transport se propune un regulament privind organizarea si executarea serviciului de transport în regim de taxi si în regim de închiriere în municipiul Constanța. Regulamentul propus stabilește condiÿiile de autorizare, organizare, atribuirea gestiunii 9i controlul efectuării următoarelor servicii de transport public local în municipiul Constanța: transportul de persoane sau bunuri în regim de taxi, transportul de persoane în regim de închiriere închirierea de autoturisme, autorizarea dispeceratelor taxi”, se mai arată în expunerea de motive.

UNDE SE POATE CONSULTA PROIECTUL

Proiectul de hotărâre poate fi consultat: la sediul Primăriei municipiului Constanța din strada Ștefan Mihăileanu nr. 10 - Serviciul Management Drumuri și Transport Public. De asemenea, documentul mai este disponibil pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public - Transparență decizională pe Legea 52/2003”. În temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 29.12.2018 se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris prin poștă, la sediul din Ștefan Mihăileanu nr. 10 - serviciul Management Drumuri și Transport Public. Propuneri mai pot fi trimise prin fax, la nr. 0241/488180 sau prin email, la adresa alexandru.bica@primaria-constanta.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon 0241/485890, 0241/488169, persoana de contact: Alexandru Bică. Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandare la proiectul pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si executarea serviciului de transport în regim de taxi si în regim de închiriere în municipiul Constanta”.12