Seamănă, dar nu răsare: Treninguri contrafăcute descoperite în vama Agigea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Seamănă, dar nu răsare: Treninguri contrafăcute descoperite în vama Agigea

Eveniment 02 Noiembrie 2018 / 10:35 702 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, articole de vestimentație în valoare de peste 280.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile aveau ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean polonez, în vârstă de 54 de ani.

În container se aflau 3.015 perechi de pantaloni sport susceptibili a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ 281.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12