Secretarul general al NATO avertizează împotriva afirmaţiilor care subminează securitatea alianței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Secretarul general al NATO avertizează împotriva afirmaţiilor care subminează securitatea alianței

Externe 12 Februarie 2024 / 08:57 549 accesări

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat duminică împotriva afirmaţiilor care „subminează securitatea” Alianţei, după ce fostul preşedinte american Donald Trump a evocat posibilitatea de a nu mai apăra statele aliate a căror contribuţie financiară este insuficientă, relatează AFP.

„Orice sugestie în sensul că Aliaţii nu se vor apăra reciproc ne subminează securitatea, a noastră a tuturor, inclusiv a Statelor Unite, şi îi expune pe soldaţii americani şi europeni la un risc sporit. La orice atac asupra NATO se va reacționa cu un răspuns unit și puternic, a declaratJens Stoltenberg într-un comunicat.

În timpul unui miting, sâmbătă, în Carolina de Sud, Donald Trump a relatat între altele o conversaţie cu unul dintre şefii de stat din NATO, fără a-l numi.

„Unul dintre preşedinţii unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia, ne veţi proteja?”, a povestit miliardarul înainte de a dezvălui răspunsul său: „Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile”, a afirmat Trump.

Casa Albă a calificat remarcile lui Trump „îngrozitoare și deranjante” și a apreciat eforturile președintelui Joe Biden de a consolida Alianța.Ştiri recomandate

12