Șefii porturilor europene, la Constanța! Au pus... continentul la cale!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră pentru România

Șefii porturilor europene, la Constanța! Au pus... continentul la cale!

Administrație 18 Septembrie 2018 / 16:26 733 accesări

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Lucian Pătrașcu: „Guvernul României are în vedere un set de priorități pentru creșterea potențialului Portului, prin creșterea investițiilor”

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Lucian Pătrașcu: „Guvernul României are în vedere un set de priorități pentru creșterea potențialului Portului, prin creșterea investițiilor”

În premieră pentru România, Portul Constanţa a organizat întâlnirea Comitetului Executiv al Organizaţiei Porturilor Maritime Europene. La eveniment au participat reprezentanţi ai managementului a peste 30 de porturi europene. Ei au discutat cele mai noi provocări din transportul maritim, precum și noutăţile legislative la nivel european. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în România, fiind o ocazie ca delegaţii ESPO să cunoască Portul Constanţa şi potenţialul său, de a discuta despre problemele specifice acestei zone.

În premieră pentru România, Portul Constanţa a organizat marți, 18 septembrie, întâlnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (ESPO - Organizaţia Porturilor Maritime Europene). În deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanţa, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanţa prezenţei în Portul Constanţa a reprezentanţilor managementului porturilor europene, pentru a înţelege realităţile de la graniţa de est a Europei. Reuniunea s-a desfășurat în prezența secretarului de stat Lucian Pătrașcu, din cadrul Ministerului Transporturilor. Acesta a transmis un mesaj din partea vicepremierului Viorel Ştefan, în care a vorbit despre priorităţile Guvernului pentru creşterea potenţialului portului, investiţii care să contribuie la recâştigarea cotei de piaţă a mărfurilor prin facilităţi portuare. „Portul Constanța reprezintă un port strategic foarte bine dezvoltat. Guvernul României are în vedere un set de priorități pentru creșterea potențialului Portului, prin creșterea investițiilor pe termen scurt, mediu și lung, care contribuie la recâștigarea pe piață a mărfurilor prin facilități portuare. În ultimii ani, CNAPMC a finalizat mai multe investiții: reabilitarea digurilor, noul terminal pentru coontainere, terminalul de foraje, dar și alte investiții cu sprijin internațional. Îmi exprim toată convingerea că activitatea ESPO va influența pozitiv politicile europene cu scopul de a asigura un mediu portuar sigur”, se arată în mesajul transmis de Lucian Pătrașcu.

LIDERII ESPO, IMPRESIONAȚI DE PORTUL CONSTANȚA

Secretarul General al ESPO, Isabelle Ryckbost, a vorbit despre importanţa zonei Mării Negre şi a apreciat prezenţa foarte activă a Portului Constanţa în cadrul Organizaţiei Porturilor Maritime Europene, al cărei membru cu drepturi depline este din 2007. La rândul său, preşedintele ESPO, Eamonn O’Reilly, a apreciat sprijinul acordat de Guvernul României în dezvoltarea Portului Constanţa şi a menţionat că a fost impresionat, în cadrul turului tehnic efectuat, de Digul de nord şi de marile proiecte de investiţii prevăzute a fi realizate în Portul Constanţa. La reuniunea Comitetului Executiv al ESPO au participat reprezentanţi ai managementului a peste 30 de porturi europene. Ei au discutat cele mai noi provocări din transportul maritim, precum și noutăţile legislative la nivel european. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în România, fiind o ocazie ca delegaţii ESPO să cunoască Portul Constanţa şi potenţialul său, de a discuta despre problemele specifice acestei zone. Administraţia Porturilor Maritime Constanţa este membru cu drepturi depline al ESPO din 2007.12