Șeful NASA consideră că încălzirea globală nu are legătură cu emisiile de gaze cu efect de seră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Schimbare de opinie:

Șeful NASA consideră că încălzirea globală nu are legătură cu emisiile de gaze cu efect de seră

24 Mai 2018 / 10:59 535 accesări

Noul administrator al Agenţiei Spaţiale Americane NASA, un fost congresman nominalizat de Donald Trump, a recunoscut miercuri că s-a răzgândit cu privire la impactul emisiilor de gaze cu efect de seră asupra încălzirii globale, informează AFP.

''Raportul naţional asupra climei (...) a concluzionat că este extrem de probabil că activitatea umană este prima cauză a încălzirii globale şi nu am niciun motiv să mă îndoiesc de cercetarea ştiinţifică din spatele raportului", a declarat Jim Bridenstine în timp ce era audiat de o comisie a Senatului.

Aceasta a fost prima întrebare a senatorului democrat Brian Schatz, care l-a rugat apoi să confirme că este de părere că activitatea umană influenţează clima. ''Da'', a răspuns Jim Bridenstine. ''Sunteţi de acord că aceasta este o schimbare de opinie din partea dumneavoastră?'', a insistat Schatz. ''Da'', a confirmat Jim Bridenstine.

Administratorul NASA a confirmat că agenţia spaţială va continua să studieze circuitul carbonului pe Pământ.

"Cercetarea ştiinţifică nu ar trebui să fie partizană", a spus fostul congresman republican de Oklahoma. "Aveţi cuvântul meu", a adăugat el.

Numirea sa în funcţia de director al NASA a provocat un val de panică printre oamenii de ştiinţă ai agenţiei, dar şi în rândul cercetătorilor din afara acesteia, nu doar pentru că Jim Bridenstine nu are experienţă ştiinţifică, ci şi pentru că a pus la îndoială realitatea încălzirii globale în 2013, afirmând că temperatura pe Terra a încetat să crească cu zece ani în urmă.

Confirmat pentru funcţia de director al agenţiei americane în aprilie, el a ţinut să dea asigurări săptămâna trecută personalului NASA, că a crezut pe deplin că dioxidul de carbon eliberat în atmosferă a condus la încălzirea planetei şi că activitatea umană este responsabilă de acest fenomen, precizează sursa citată.12